RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT DUELLEN: Håvard Klemetsen fikk den siste plassen på det norske VM-laget til fredagens øvelse fremfor Mikko Kokslien (t.h.).
VANT DUELLEN: Håvard Klemetsen fikk den siste plassen på det norske VM-laget til fredagens øvelse fremfor Mikko Kokslien (t.h.). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Klemetsen snappet VM-plassen

- Det er ingen «hard feelings» mellom oss, sier Mikko Kokslien.

Håvard Klemetsen ser på seg selv som en joker i medaljekampen i fredagens VM-renn i kombinert.

Kautokeino-løperen danket ut kompisen Mikko Kokslien i kampen om den siste plassen på det norske laget.

- Vi er gode venner, og han skal bli gudfar til datteren min. Det er ingen «hard feelings» mellom oss. Det var kjedelig at det skulle stå mellom oss, men Mikko får sikkert gå renn senere i mesterskapet. Han er også godt forberedt, sa Klemetsen utenfor det norske løperhotellet i Falun torsdag morgen.

Lite som skilte

36-åringen har vist en positiv formutvikling, og etter onsdagens trening i hoppbakken fikk han klarsignal til første VM-konkurranse.

- Håvard har vært hakket sterkere i det siste. Det var så jevnt som det kan få blitt. Det er kjedelig for Mikko, som kunne hatt en god sjanse i den lille bakken her med sin langrennskapasitet, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Kokslien var naturlig nok skuffet etter vrakingen, men forstår at landslagsledelsen hadde et vanskelig valg å ta.

- Det var en som kom til å bli skuffet. Det er fire løpere som kan kjempe om medalje fredag. Det tror jeg at jeg også kunne ha gjort hvis jeg hadde vært med, sa opplendingen.

- Hoppformen har vært for dårlig, og det er derfor jeg ikke er med. Jeg må hoppe litt bedre, men det har vært en positiv trend den siste tiden. Innimellom har jeg hopp som er bra nok til å henge med, men det er litt for ustabilt.

Må holde helt inn

Klemetsen har sin store styrke i hoppbakken, men nå føler han at langrennsformen også er på plass. Veteranen la VM-oppkjøringen til høyden i Seiser Alm.

- Jeg har stor tro på at jeg har tatt et lite steg i sporet, så jeg kan være med og fighte helt inn. Det har vært utfordringen tidligere, og det er de siste kilometerne som er kritiske for meg.

- Jeg er en joker, og jeg stiller med litt andre kvaliteter enn resten av laget. Jeg er den som skiller meg mest ut. Jeg håper jeg kan vise vei i bakken, så de andre kan følge etter, sier han.

I tillegg til Klemetsen skal også Jan Schmid, Magnus Moan og Jørgen Graabak gå fredag. Alle fire har vært på seierspallen i verdenscupen denne sesongen.

– Vi har et bra lag på start i morgen uansett hvordan forholdene og rennet blir. Frenzel er den store favoritten. Han har vært best i år, men vi har flere løpere som kan utfordre ham på en god dag med klaff i bakken og i løypa. Vi ønsker en medalje, sier Ingebrigtsen. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere