RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE BEKYMRET: Justyna Kowalczyk frykter ikke at VM skal gå like dårlig som Tour de Ski gjorde.
IKKE BEKYMRET: Justyna Kowalczyk frykter ikke at VM skal gå like dårlig som Tour de Ski gjorde. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kowalczyk lei av folks VM-råd

Justyna Kowalczyk (31) avviser på det mest bestemte at hun vil senke ambisjonene i VM som følge av kollapsen i Tour de Ski.

Den polske langrennsstjernen besvimte på vei opp slalåmbakken Alpe Cermis sist søndag, men stiller likevel til start i helgens verdenscuprenn i estlandske Otepää. Det har mange stilt seg undrende til.

Hovedpersonen selv er lei av at folk har meninger om hva som passer henne best i oppladningen til VM i Falun.

- Jeg har ikke engang lyst til å snakke om det. Jeg kjører mitt løp, og jeg orker ikke høre eller lese hva andre foreslår – ditt og datt, høyre eller venstre. Det holder å lese en Facebook-status fra en eller annen idiot, så får jeg nok, sier Kowalczyk til den polske avisen Gazeta Wyborcza ifølge Aftenposten.

Kowalczyk har tilsynelatende ikke vurdert å stå over helgens renn i Estland. Og at ambisjonsnivået bør revurderes foran mesterskapet i Falun, blåser hun av.

- Hvorfor det? Fordi jeg besvimte på vei opp Alpe Cermis? Hvordan kan man sammenligne den bakken og en klassisk sprint i Falun? I Touren er det daglige etapper som fører til at man blir mer og mer utmattet. I VM får jeg mye bedre tid til å restituere meg, sier Kowalczyk. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere