RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen: - Jeg må bli sterkere

MED MEDALJE I SIKTE: Henrik Kristoffersen skal stå for medaljene etter at Kjetil Jansrud har dratt hjem fra Beaver Creek.
MED MEDALJE I SIKTE: Henrik Kristoffersen skal stå for medaljene etter at Kjetil Jansrud har dratt hjem fra Beaver Creek. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Henrik Kristoffersen (20) er den største norske medaljekandidaten i alpin-VM etter at Kjetil Jansrud har reist hjem.

Unggutten fra Romerike kan sikre seg VM-medalje både i storslalåm (fredag) og i slalåm (søndag), men han er avhengig av full klaff, ikke minst med linjevalget. Det er særlig viktig i storslalåm.

- Jeg har lagt ganske mye vekt på linjevalget mitt på treningene etter at jeg kom over til USA. Spesielt gjelder det storslalåm. Jeg husker veldig godt fra første omgang her i verdenscuprennet i desember at jeg gikk veldig rundt. Det kan sette meg litt tilbake i storslalåm. Linjevalget har ikke vært godt nok.

- Hvis du ser på Hirscher, så går han mye tøffere ut. Jeg må nok bli en del sterkere for å klare å gå så hardt ut som ham, men jeg kan helt sikkert gå litt tøffere ut enn det jeg har gjort fram til nå.

- Det gjorde jeg i Adelboden. Der gikk det forholdsvis bra, så det har mye med linjevalg å gjøre, sier Kristoffersen til NTB.

Fin oppladning

Han har ligget i Aspen, et par timers biltur fra VM-byen Beaver Creek, mens fartsløperne har herjet i VM-løypene. Der har han slappet av og stort sett gjort det han har hatt lyst til, selvsagt med hovedvekt på skikjøring.

Men han sier at han ikke har tenkt så mye på VM den tiden han har trent i Aspen. Perspektivet har vært større enn som så.

- Jeg velger ikke å se på den treningen jeg har gjort i Aspen som en oppkjøring til VM. For meg er det trening som må til for å bli en bedre alpinist. Jeg tenker jo ikke bare på de rennene som kommer på fredag og søndag denne uken, men jeg tenker på de rennene vi skal kjøre i Kranjska Gora, Garmisch, Meribel, på rennene neste år, om to år, om fem år og om ti år. Målet for meg er å bli bedre til å stå på ski, uavhengig av VM her i Beaver Creek, forklarer Kristoffersen.

- Men du har vel et mål og en mening med å være her?

- Jeg har vært ganske rolig med tanke på målsetting her i VM. Kjører jeg bra på ski, så vil jeg være ganske fornøyd, som vanlig. Alle sier jo at VM er tre ting: Gull, sølv og bronse, men mye skal klaffe for å komme dit. Det viktigste er å kjøre bra på ski, forteller han.

Ønsker medalje

Selv om Kristoffersen snakker mye om å bli bedre på ski, er han likevel ikke helt uberørt av at det er VM han skal kjøre. Innerst inne vil han være med i medaljekampen.

- Akkurat når jeg står på start, tenker jeg ikke noe på resultatet. Jeg tenker ikke på det nå heller, men selvfølgelig er det jo det man er her for. Det kan jeg ikke benekte. Jeg har ikke reist hit for å bli nummer fem, sier han til NTB.

- Likevel kan det hende jeg vil være fornøyd med en femteplass også, men det er klart det hadde vært moro med en medalje. Det går det ikke an å ta vekk, legger han til.

- Hva ser du på som de største og beste sjanse?

- Sjansen min er nok litt større i slalåm enn i storslalåm per dags dato. Særlig fordi traseen er som den er. Hadde dette rennet gått i Adelboden eller Kranjska Gora, så ville det kanskje vært annerledes for der er det brattere. Her er mine sjanser best i slalåm, ingen tvil, hevder han.

– På den annen side er nivået høyere i slalåm. Det er flere som kan vinne i den grenen enn i storslalåm, men fortsatt vil jeg si at slalåm er min beste gren.

- Hva ser du på som nøkkelen til suksess?

- Nøkkelen for meg er å få til to gode omganger. Da er det store muligheter. Jeg kan ikke få gjort så mye mer enn å kjøre godt på ski, avslutter unggutten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere