RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ SKUDDHOLD: Henrik Kristoffersen er på skuddhold før finaleomgangen i VM-rennet i storslalåm.
PÅ SKUDDHOLD: Henrik Kristoffersen er på skuddhold før finaleomgangen i VM-rennet i storslalåm. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kristoffersen og Haugen på skuddhold før finaleomgangen av storslalåmrennet

Sist oppdatert:
Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen ligger omtrent et halvt sekund bak ledende Marcel Hirscher.

Marcel Hirscher imponerte under fredagens førsteomgang i storslalåmrennet i St. Moritz. Den østerrikske stjernen leder med 26 hundredeler på Philipp Schörghofer, og 35 hundredeler på Alexis Pinterault før den avgjørende omgangen skal kjøres senere fredag.

Henrik Kristoffersen kom seg gjennom løypen til ledertid, men ble senere skjøvet nedover på resultatlisten. Før finaleomgangen ligger Kristoffersen på femteplass, 48 hundredeler bak Hirscher.

Kristoffersen på femteplass

Franske Victor Muffat-Jeandet var førstemann ut i fredagens storslalåm, og kjørte logisk nok inn til ledelse i mål. Den ledelsen varte dog ikke lenge, da landsmannen Mathieu Faivre tok over ledelsen som tredjemann i løypen.

Henrik Kristoffersen kjørte som nummer fire i den første omgangen av storslalåmen i St. Moritz. Nordmannen satte bestetider ved alle passeringspunktene, og kjørte i mål 30 hundredeler foran Faivre.

Det var dog før de virkelig store favorittene satte utfor. Philipp Schörghofer tok over ledelsen, før favoritten Marcel Hirscher satte utfor. Hirscher tok over ledelsen, 48 hundredeler foran Kristoffersen.

Alexis Pinterault og Matts Olsson kjørte også gode løp, og klemte seg inn foran Kristoffersen på resultatlisten etter førsteomgangen.

- Jeg følte jeg gjorde to småfeil som jeg tapte litt tid på. Jeg prøver i alle fall og er en del bedre enn det har vært tidligere, sier Kristoffersen til NRK.

Nordmannen er opptimistisk før den avgjørende omgangen.

- Det er ikke så store avstander. Det er 22 hundredeler opp til andreplassen. Det er jo ikke så mye. Alt kan skje, men Hirscher er Hirscher, sier han videre.

IMPONERTE: Leif Kristian Haugen imponerte i storslalåmrennet fredag.

Haugen imponerte

Leif Kristian Haugen kjørte som nummer 13 i storslalåmrennet. Nordmannen imponerte i den første delen av løypen, og var nær Hirschers bestetid.

I midtpartiet gikk det ikke like raskt, og Haugen kjørte i mål 54 hundredeler bak Hirscher, men bare seks hundredeler bak landsmannen Kristoffersen.

- Det var bra. Det kjentes bra hele veien. Jeg gjorde ikke noe spesielt, men jeg gjorde bare det jeg har gjort på trening, sier Haugen til NRK.

- En bra omgang og et godt utgangspunkt til andreomgangen, oppsummerer han.

Haugen ble etter hvert skjøvet ned til en 7.-plass, da Rolan Leitinger kjørte godt på tross av et høyt startnummer.

Aleksander Aamodt Kilde satset hardt, men var uheldig og kjørte ut av løypen. Dermed stiller ikke nordmannen til start i andreomgangen.

Bjørnar Neteland kjørte i mål 2,08 sekunder bak Hirscher.

PS! Førsteomgangen pågår fortsatt, men de største favorittene har gjort unna sitt første løp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere