RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer Sveriges landslag for McDonald's-avtale

KONTROVERSIELL AVTALE: Sveriges skiforbund har inngått et samarbeid med McDonald's. Frida Hansdotter (til høyre) og Charlotte Kalla (nederst) reklamerer dermed for hurtigmatkjeden.
KONTROVERSIELL AVTALE: Sveriges skiforbund har inngått et samarbeid med McDonald's. Frida Hansdotter (til høyre) og Charlotte Kalla (nederst) reklamerer dermed for hurtigmatkjeden. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er dritkult at vi står der i hamburgerklær og kan provosere noen, sier svensk landslagsutøver.

I fjor høst inngikk det svenske skiforbundet en sponsoravtale med hurtigmatkjeden McDonald's. Det skapte oppsikt da og nå rett før VM i Falun starter, er det igjen et tema i svenske medier.

Årsaken er at TV-profilen Niklas Wikegard kritiserer avtalen i sin blogg hos TV4.se. Kritikken er også plukket opp av Sveriges største avis, Aftonbladet.

- Det spiller ingen rolle hva folk sier om at det finnes bra mat hos McDonald's. Det er en hurtigmatkjede. Selvfølgelig spiser jeg også en burger i ny og ne, men generelt må man være ekstremt forsiktig med varemerket sitt, sier Wikegård i sin videoblogg.

Skilandslaget skal stå for helse, trening og sunnhet, insisterer Wikegård.

- Jeg håper at man har fått ekstremt mye penger når man har solgt en så stor del av sitt verdigrunnlag, sier han.

- Vi er svært stolte over samarbeidet og det er en veldig god samarbeidspartner. Det er en aktiv partner som gjør veldig mye for svensk langrenn. Det de sier om at det er hamburgere og pommes frites, det er det absolutt, men de har 400 retter der man kan velge å spise gulrøtter og drikke vann om man vil, sier landslagssjef Ville Bylin til Aftonbladet.

Frida Hansdotter i det svenske alpinlandslaget er fornøyd med sponsoravtalen. Hun er blant annet med i en reklamesnutt hvor hun er ikledd en one piece med en hamburger på.

- Det er dritkult at vi står der i hamburgerklær og kan provosere noen, mener Hansdotter.

HURTIGE NOK? Det svenske damelandslaget i langrenn skal snart i aksjon i VM på hjemmebane. Da får vi se om hurtigmat-samarbeidet gir hurtighet i sporet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere