Krogh: - Ikke hver dag jeg får SMS av Sundby

GÅR 15-KILOMETEREN: Finn-Hågen Krogh (f.h.), Chris André Jespersen, Anders Gløersen. De går sammen med Sjur Røthe og tittelforsvarer Petter Northug. Ytterst til venstre sitter landslagstrener Trond Nystad.

GÅR 15-KILOMETEREN: Finn-Hågen Krogh (f.h.), Chris André Jespersen, Anders Gløersen. De går sammen med Sjur Røthe og tittelforsvarer Petter Northug. Ytterst til venstre sitter landslagstrener Trond Nystad.

Finn-Hågen Krogh ser på seg selv som en outsider til 15-kilometeren, men han har vunnet de siste tre rennene han har stilt opp i.

24.02.15 10:42

FALUN/OSLO (Nettavisen): Med en syk verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby hjemme i Oslo er det disse fem løperne som skal forsvare Norges ære på onsdagens 15-kilometer.

Anders Gløersen, Chris André Jespersen, Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe og Petter Northug.

Northug er tittelforsvarer på distansen. Trønderen som allerede har tatt to gull hittil i mesterskapet fikk fri fra pressekonferansen på tirsdag, men lagkameratene ga ham likevel favorittstempelet.

- Jeg ser ikke på meg selv som favoritt på 15-kilometeren. Det stempelet må nok Petter ta, som er regjerende mester på distansen, forteller Krogh.

- En outsider
- Jeg ser på meg selv som en liten outsider. Det gir selvtillit å ha tatt et gull på lagsprinten, sier en ydmyk Krogh. 24-åringen vet likevel at han har vunnet de tre siste rennene han har stilt opp i. Blant dem var 15-kilometeren i Östersund rett før VM, der de også gikk i friteknikk.

Martin Johnsrud Sundby er fremdeles syk og er hjemme i Oslo. Rett før mesterskapet i Falun lovet han likevel å støtte opp om de norske løperne gjennom SMS. Det løftet har han holdt.

- Jeg fikk SMS av Martin etter gullet på lagsprinten. Det er ikke hver dag jeg får SMS av Martin, så det setter jeg pris på sier Finn-Hågen Krogh.

Ingen avklaring
Det er ikke tatt noen avgjørelse på hvem som skal gå på det norske stafettlaget på fredag, bekrefter landslagstrener Trond Nystad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GÅR 15-KILOMETEREN: Fra venstre: Anders Gløersen, Finn Hågen Krogh, Sjrut Røthe og Chris Jespersen skal gå onsdagens distanse sammen med Petter Northug. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


De holder fortsatt døren på gløtt for Johnsrud Sunby, som skal ha begynt å trene lett igjen.

- Vi har til klokken 17.00 på torsdag til å bestemme oss for om Martin Johnsrud Sundby går stafetten. Og så må vi selvfølgelig vurdere laget med tanke på hvordan det går på 15-kilometeren på onsdag, sier Nystad.

Sparer Tønseth og Dyrhaug
Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug gjorde sine saker veldig bra på 30-kilometeren på lørdag, men de to trønderne blir spart på 15-kilometeren.

- Det er en prioritering vi har gjort sammen med Didrik og Niklas. De har gode muligheter på distanser senere i mesterskapet, sier landslagstrener Trond Nystad.

Duoen går trolig de to første etappene på Norges stafettlag på fredag, samt den avsluttende femmila på søndag.

Petter Northug får trolig gå den siste etappen, mens den tredje etappen trolig går til utøvern som gjør det best på 15-kilometeren.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.