RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krogh fortsetter å imponere

VANT: Finn Hågen Krogh kunne juble for sin andre seier i östersund.
VANT: Finn Hågen Krogh kunne juble for sin andre seier i östersund. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vant sitt andre renn på to dager.

Finn Hågen Krogh fulgte opp lørdagens sprintseier med å vinne søndagens generalprøve på 15 kilometer friteknikk i Östersund.

I mål var nordmannen 13,5 sekunder foran franske Maurice Manificat og 18,9 sekunder foran hjemmehåpet Marcus Hellner. Det var svenskens første pallplassering i verdenscupen denne sesongen.

- Det var bra. Jeg fikk god hjelp av Magnificat underveis. Det var et bra løp, og jeg disponerte bra. Jeg tror disponeringen er nøkkelen på en 15-kilometer. Jeg er i god form, og hadde litt krutt på slutten, sier Krogh til NRK.

Dette var hans tredje verdenscupseier denne sesongen.

LES OGSÅ:Dette er programmet under ski-VM

Hans Christer Holund ble nest beste nordmann med sin fjerdeplass. Lyn-løperen var åtte hundredeler bak tredjeplassen til Hellner.

Didrik Tønseth (6), Niklas Dyrhaug (7) og Chris Andre Jespersen (10) kom seg også inn blant de ti beste.

- Vil gå to distanser
Etter en strålende helg i Östersund er Krogh klar på hvilke distanser han vil gå under VM.

- Jeg sikter meg inn på lagsprinten og 15 kilometer friteknikk i VM. Så blir det kanskje noe mer utover i uken hvis formen holder seg. Det er uansett de to distansene jeg hadde sett for meg før VM, og jeg ligger godt an for å få gå de nå, håper jeg, sier Krogh til NRK.

Krogh er som kjent vraket fra det norske laget som får gå den individuelle sprinten i Falun.

Northug langt bak
Både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug hang godt med i starten av rennet, men tapte mye på slutten.

Førstnevnte gikk inn til en tolvteplass, 39,3 sekunder bak Krogh, mens Northug gikk inn til en 16. plass, 44,9 sekunder bak vinneren.

- Det var litt under hva vi kunne forvente av de to. Når det gjelder Petter så kommer han rett ned fra høyden og vi vet at det vil variere noe fra dag til dag. Når det gjelder Martin så sier rapportene at han har trent veldig bra på samlingen de har hatt i Oslo, så han tror jeg har god selvtillit i utgangspunktet. Om han er treningstung i dag tror jeg ikke gjør noe. Vi kan forvente at de er tilbake og kjemper i VM, sier NRKs ekspertkommentator Morten Aa Djupvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere