*Nettavisen* Sport.

Landslagslederne fnyser av Kowalczyk-uttalelse

SKEPTISKE: Justyna Kowalczyks Norge-uttalelser får Vidar Løfshus og Egil Kristiansen til å reagere. Foto: Montasje (NTB scanpix)

- Jeg kan garantere deg at det ikke blir sånn.

18.02.15 08:10

FALUN (Nettavisen): Justyna Kowalczyk (32) skapte mandag overskrifter da hun kom med følgende uttalelse i sin spalte i avisen sport.pl:

- Hver medalje som ikke går til Norge i VM, vil være en suksess. Nå er det dessverre blitt slik at det kun eksisterer to lag: Norge og resten av verden, skriver den polske skistjernen.

Norges landslagssjef Vidar Løfshus begynner å humre når Nettavisen gjenforteller hva Kowalczyk har sagt.

- He-he. Det utsagnet får hun stå for selv. Jeg kan i hvert fall garantere deg at sånn blir det ikke, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Kowalczyk har som de fleste andre utlendinger blitt mett på norsk suksess denne sesongen.

Den norske dominansen på kvinnesiden har faktisk vært så enorm at eksperter Nettavisen har pratet med tror Norge kan bli første nasjon siden Russland i 1997 til å vinne gull på alle distanser.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Må innrømme det
Norges landslagstrener for kvinner, Egil Kristiansen, bryr seg uansett lite om polakkens uttalelser.

- Jeg tror hun har sagt det er før også. Jeg må vel kanskje innrømme at vi har vært relativt dominerende så langt i sesongen, men det er ikke Norge mot verden. Vi er heller ikke noe opptatt av det der. Jeg tror de aller fleste er opptatt av å gjøre jobben sin selv. Det er i hvert fall vi. Vi ønsker å gjøre jobben vår hundre prosent, sier Kristiansen til Nettavisen.

Kowalczyk har slitt med langrennsformen gjennom store deler av vinteren, og Kristiansen er usikker på hva man kan vente av den polske jenta i Falun.

- Hun bør ha hatt en grei formstigning siden sist verdenscuprenn om hun skal ha noen sjanse. Det er vanskelig å si. Vi vet hvordan ting kan svinge fra å fungere til å ikke fungere. Jeg er veldig usikker på hvor hun står, forklarer Kristiansen.

- Hvorfor tror du at det ikke har gått så bra for hennes del så langt denne sesongen?

- Det har jeg ingen formening om. Hun må nesten svare på det selv, sier Kristiansen.

- Hvordan vurderer du Justyna Kowalczyks sjanser i VM, Løfshus?

- Det er først og fremst på tremila (hun har sjanser), og de hadde et brukbart lag på lagsprinten i Otepää. Men jeg tror nok hun har få sjanser, med tanke på de problemene hun har i skøyting, sier Løfshus.

- Kowalczyk er sjanseløs
Eurosports langrennskommentator Kjell-Christian Markset tror Kowalczyk er sjanseløs i VM.

- Jeg skulle ønske at jeg oppriktig mener at Kowalczyk har en sjanse, men jeg synes hun har vært for langt unna denne sesongen. Hun er ikke helt på topp. Glimt har hun vist, men ikke noe mer. Hun har vist seg å tape mye i utforkjøringer og svinger, og jeg har skjønt at Falun-løypa til tider kan være sirkus. Det er ikke fordel Kowalczyk, sier Markset til Nettavisen.

Fasit får vi snart.

VM i Falun arrangeres fra 18. februar til 01. mars, og Nettavisen er på plass i de svenske skogene hele mesterskapet.

P.S: Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.