RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillebror Bø om kollapsen: - Tenkte bare på én ting i natt

BOM, BOM: Johannes Bø lyktes ikke på VM-jaktstarten.
BOM, BOM: Johannes Bø lyktes ikke på VM-jaktstarten. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Johannes Thingnes Bø tror han kan ha blitt litt satt ut.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Lørdag ble 21 år gamle Johannes Thingnes Bø verdensmester på sprint og gikk først ut på søndagens jaktstart.

Det ble imidlertid ingen suksess. Han ble nummer 31.

- Litt satt ut
Unggutten pådro seg to bom både på første og andre skyting, under vanskelige forhold i Kontiolahti, og dermed var mye ødelagt.

Det var likevel en sprudlende og strålende opplag Thingnes Bø som møtte pressen etter løpet. Han var ikke spesielt skuffet.

- Det siste døgnet har jeg bare tenkt på at jeg kan kalle meg verdensmester. Det kan ha satt meg litt ut, sier lillebror Bø.

- Det stilnet ikke før sent på kvelden i går, forteller han.

- Vinn eller forsvinn
Nordmannen hadde 12, 6 sekunder ledelse fra start, men allerede etter første skyting var 21-åringen bakpå. Han hentet seg aldri inn igjen.

- Det var vinn eller forsvinn i dag, og det ble forsvinn etter første skyting. Det var skikkelig kjedelig, det var ikke min dag. Jeg kjente at jeg ikke lå godt på første skyting og gjorde det heller ikke på andre skyting. Det var bare kjempedårlig gjennomført av meg, mener Thingnes Bø.

- Men jeg har vært mer deppa andre dager. En skulle ikke tro at jeg gikk ut som nummer én og ble nummer 30. Jeg ser mest fram imot å få gullet fra lørdag nå. Det skal jeg sove med i hele natt, forsikrer 21-åringen.

- Slo feil ut
Trener Egil Gjelland ser ikke på kollapsen søndag som alvorlig.

- Han gikk alt inn i dag, men sånn er det med Johannes. Enten vinner han, eller så er han utenfor pallen, sier herresjefen.

- Han kom litt på hælene allerede etter første skyteserie, da var han litt for langt bak til å komme opp igjen. Det slo litt feil i dag, sier han.

Thingnes Bø har heller ikke store forhåpninger til de kommende distansene. Det skal gås både normalstart og fellesstart individuelt.

-Normalen er ikke min sterkeste distanse, men jeg skal angripe. Jeg ser egentlig mer fram mot stafetten nå, forteller Thingnes Bø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere