RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løseth følte seg som syndebukk

Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
- Jeg er skuffet over egen innsats i dag, sier Løseth.

VAIL (Nettavisen): Det norske laget hadde ambisjoner om medalje under tirsdagens lagkonkurranse i alpin-VM.

Men de fikk et tøft utgangspunkt, da de allerede i den første runden møtte Slovenia, før Østerriske var motstander i kvartfinalen.

Det norske laget, med Leif Kristian Haugen, Nina Løseth, Ragnhild Mowinckel og Sebastian Foss Solevåg, ble dessverre for svake i duellen mot østerrikerne, som til slutt også sto igjen som verdensmestere, etter en spennende finale mot Canada.

Løseth kjørte lenge sterkt, men tapte duellen mot sin østerriske motstander.

Skuffet over seg selv
Etter rennet følte hun seg litt som en syndebukk.

- Jeg er skuffet over egen innsats i dag. Jeg traff ikke sånn jeg håpet på. Forrige gang jeg kjørte lagkonkurranse, i Innsbruck i fjor, så ble vi nummer to og jeg hadde skikkelig flyt, sier hun til et samlet norsk pressekorps etter rennet.

Hun synes også det er kjedelig at hun har en dårlig dag på jobben i en konkurranse hvor lagkompisene er avhengige av hennes resultater.

-  Jeg er mest skuffet over meg selv. Det er lagkonkurranse, og vi fikk ikke fullklaff i dag. Sånn er det, fortsetter hun.

Blå løype med fordel
Leif Kristian Haugen kjørte mot Marcel Hirscher i sin kvartfinaleduell. Lenge hadde nordmannen en ledels, men tapte mot østerrikeren, som kjørte i den blå løypa.

- Dette var veldig kjedelig. Jeg følte jeg hadde kontroll på Hirscher til det var igjen tre porter. Så ble jeg for spiss og han passerte meg, forteller Haugen.

I en meget spennende konkurranse, ble det dessverre en tidlig exit for de norske alpinistene.

Gjennom hele konkurransen var det tydelig at de som kjørte i den blå løypa hadde et stort fortrinn. Mot slutten av bakken er den blå løypa rette enn den røde, og flere dueller ble avgjort på grunn av det.

- Jeg kunne tatt ham (Hirscher) igjen hvis jeg hadde kjørt i den blå løypa, forteller Haugen til Nettavisen.

Beste lagkonkurransen
Han følte selv han var sterk i den røde løypa, etter å ha knust sni slovenske motstander i den første duellen. Derfor valgte han å fortsette i den røde mot verdens beste slalåmkjører, Hirscher.

- Det er litt rette mot slutten i den blå løypa. Jeg prøvde å bygge et forsprang før slutten. Det hele jevner seg ut, og det er vanskelig å få det helt jevnt, forklarer Haugen om løypeforskjellene.

Selv om løypene utgjorde store forskjeller, var løperne fornøyde med konkurransen.

- Dette er den beste lagkonkurransen vi har hatt av alle sammen som FIS har arrangert. Dette er en arena som er veldig rettferdig og hvor svingene er like. Jeg synes FIS har gjort en bra jobb her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere