Mener Jansrud blir en beinhard nøtt

Kjetil Jansrud er i stormform. FOTO: NTB scanpix

Kjetil Jansrud er i stormform. FOTO: NTB scanpix Foto: Alessandro Trovati (Ap)

Verdens beste alpinist mener han er nesten sjanseløs mot Kjetil Jansrud denne sesongen.

Marcel Hirscher har vunnet den totale verdenscupen de siste tre årene, men østerrikeren tror han er nesten sjanseløs mot Kjetil Jansrud denne sesongen.

- Selvsagt forsøker jeg å vinne verdenscupen også i år, men jeg tror det kommer til å bli vanskelig, for Jansrud er tydeligvis i sitt livs form. Det gjør at jeg står overfor en formidabel oppgave, sier Marcel Hirscher i et intervju med Sky Sports før tirsdagens slalåmrenn i Zagreb.

- Jeg har ikke gitt opp, men innser at det blir vanskelig, legger han til.

Der stiller ikke Jansrud, som ligger på toppen i den totale verdenscupen når alpinistene tar fatt 2015-sesongen.

Marcel Hirscher frykter Kjetil Jansrud. FOTO: NTB scanpix Foto: Alessandro Trovati (Ap)


Ikke klaff

- Det kommer til å bli en voldsom kamp mot Jansrud resten av denne sesongen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å motivere meg for å slå ham. Selvsagt er alltid målet å være best når jeg står på start. Det vil alltid være et mål for meg, sier den østerrikske slalåmspesialisten.

I det siste slalåmrennet i Madonna di Campiglio like før jul hadde ikke Hirscher klaff. Han endte på en skuffende sjuendeplass etter de to omgangene. Han var egentlig aldri med i seierskampen i det rennet, der Henrik Kristoffersen presterte en super finaleomgang og kjørte seg opp fra 14.- til 4.-plass.

Nå er det slalåmrennet i Zagreb Hirscher ser fram til, og han er helt avhengig av klaff der for å kunne kjempe med Jansrud i verdenscupen. Han ligger 48 poeng bak nordmannen før rennet i Kroatia.

Deretter er det slalåm og storslalåm i Adelboden neste helg, og så venter to fartsrenn og slalåm i Wengen, før det er samme program i Kitzbühel. Dersom Hirscher skal være med i kampen om den største krystallkula i år, må han ha klaff i alle slalåm- og storslalåmrennene i januar.

Slutt i 2018

Marcel Hirscher sier i intervjuet med Sky Sports at han ikke ser for seg at han fortsatt er aktiv i 2018.

- 2018 er langt fram, slik jeg ser det nå. Derfor kan jeg ikke i øyeblikket tenke meg at jeg fortsatt er med når vi kommer så langt, men da jeg var 16, så jeg heller ikke for meg at jeg skulle bygge hus og stifte familie en dag. Dette ligger i framtiden, så mye kan skje, men hvor stor eller liten sjanse det er for at jeg skal fortsette å kjøre på ski i 2018, kan ikke med sikkerhet si i øyeblikket, mener Hirscher.

Slalåmspesialisten sier også at det, slik han ser det, er stor krise i østerriksk alpin skisport i øyeblikket. De som kjører i dag har ikke den samme styrken og dominansen som var til stede bare for noen år siden.

- Det er bare å se på resultatene, og da forstår man at det er krise. Da jeg skulle debutere i verdenscupen i Sölden for mange år siden, måtte jeg kjøre kvalifisering mot Hermann Maier. Slik er det ikke lenger. Ingen av nykommerne må kvalifisere seg mot de aller beste for å få plass i verdenscupen. Det forteller at nivået ikke er like høyt lenger, mener Marcel Hirscher. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.