*Nettavisen* Sport.

Misliker B-stempel på ny øvelse

I FORM: Anders Fannemel kunne juble for ny verdensrekord da han hoppet 251,5 meter i første omgang i Vikersund søndag. Nå håper han mikskonkurransen kan få like stor oppmerksomhet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Det er flere nasjoner som hevder seg i mikskonkurransen.

16.02.15 10:26

For to år siden dukket det opp en ny lagkonkurranse i ski-VM, da hopperne deltok med begge kjønn i samme renn. Øvelsen har fått liten oppmerksomhet her hjemme.

Hoppgutta liker ikke at så mange setter et B-stempel på øvelsen der to kvinner og to menn deltar.

- Det er flere nasjoner som hevder seg i mikskonkurransen. Se på Japan og Slovenia, som melder seg på i denne lagkonkurransen. Det blir spennende for flere, mener Anders Fannemel.

- Maren Lundby og Line Jahr har vist god form. Jeg håper virkelig å være en del av det sterke laget, fortsetter Hornindal-hopperen.

Når flere

Han har bare én liten ting å utsette på nyvinningen. – Det er litt kjedelig at bare to gutter får hoppe, for da blir jo fire utøvere sittende og se på, sier Fannemel.

Rune Velta mener også hoppsporten har godt av å nå ut til flere, siden flere nasjoner kan kjempe om medalje når en ikke trenger fire topphoppere av samme kjønn.

- Det åpner litt opp for flere nasjoner, de som ikke har bredden, men toppene. Japan er vel det beste eksempelet. Vi når et større publikum og en større del av verden. Det blir en veldig spennende konkurranse i Falun, sier Velta.

Tar tid

Men han mener det vil ta tid før konkurransen danker ut den tradisjonelle lagkonkurransen, som kom inn på programmet foran VM i Holmenkollen i 1982.

- Nå er dessverre jentehoppingen fortsatt litt for lite utbredt til at miks kan danke ut lagkonkurransen slik de fleste kjenner den, men om noen år kan det skje. Det er en ny øvelse, og her i Norge har vi ikke vært med og kjempet i toppen. Da står ikke øvelsen så høyt, som i Tyskland, Østerrike og Japan, hvor den gullmedaljen står minst like høyt som laggull i stor bakke, påpeker Velta.

- Er vi med i medaljekampen, kommer interessen her også, mener hopperen fra Lommedalen.

Gir løft

Landslagstrener Alexander Stöckl mener konkurransen gir en gyllen medaljemulighet. Østerrikeren misliker sterkt B-stempelet. Mikskonkurransen kan gi et løft for hoppsporten, tror Johann Forfang.

- Det er veldig spennende med noe nytt. Og jeg tror mikskonkurransen er veldig bra, ikke bare for jentehoppingen, men for hele hoppsporten. Flere nasjoner kan henge med i toppen. Japan vant jo i Val di Fiemme for to år siden, og de er ikke selvskrevne favoritter i den vanlige lagkonkurransen, mener Tromsø-hopperen.

Laghopping med både kvinner og menn arrangeres for annen gang. Øvelsen står på programmet søndag 22. februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag