RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå raser Kowalczyk mot sine egne

SINT: Skihelt Justyna Kowalczyk.
SINT: Skihelt Justyna Kowalczyk. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dere dreper skisporten!

Justyna Kowalczyk var lenge én av få langrennsjenter som kunne gi de norske stjernene kamp om medaljene i store mesterskap. Denne sesongen har det imidlertid gått trått for den polske jenta, som ikke har funnet formen.

Under Tour de Ski kollapset Kowalczyk på vei opp bakken i Val di Fiemme og i verdenscupen har veteranen blitt slått ned i støvlene av norske jenter.

Polakken har i bunn og grunn fått mer oppmerksomhet rundt sine mange utspill i media, framfor de sportslige prestasjonene denne sesongen.

Kowalczyk har blant annet rettet kritikk mot at den norske dominansen ødelegger langrennssporten og at den nå er blottet for spenning.

Det er imidlertid ikke bare nordmenn som får høre det. Nå retter skistjernen også krass kritikk mot sine egne, nemlig det polske skiforbundet.

Under junior-VM i Kasakhstan, som pågår i disse dager, stilte det nemlig ikke én eneste polsk løper til start på fem kilometer for damer onsdag.

Det får Kowalczyk til å reagere på Facebook.

- Det er mulig at jeg trener for hardt og sliter med synet. Jeg ser på resultatlisten fra junior-VM og ser ikke én eneste polsk kvinne, skriver hun.

- Australia, Mongolia, Serbia, Storbritannia og deltagere fra andre eksotiske nasjoner deltar, men ingen fra Polen. Kjære skiforbund, jeg vil gratulere dere. Dere dreper skisporten, raser den polske folkehelten videre.

Ifølge nettstedet Sportowefakty.pl får Kowalczyk støtte av Josef Luszcezek. Han vant VM-gull under mesterskapet i finske Lahti i 1978.

- Jeg forstår ikke dette. Noe må gjøres. Når Justyna gir seg må vi trolig vente i flere tiår på en ny framgang. I Norge kan de stille med fem ulike stafettlag, mens vi i Polen sliter med å stille ett lag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere