LAHTI (Nettavisen): Nilsson var den store gullfavoritten før torsdagens VM-sprint. I stedet ble det en gedigen nedtur for den svenske skistjernen.

I semifinalens siste sving prøvde 23-åringen å passere Natalja Matvejeva (30) på utsiden, men mistet fotfestet og deiset inn i den russiske langrennsløperen, noe som gjorde at begge gikk i bakken og hodestups ut av konkurransen.

Forbannet

Russeren er forbannet på Nilsson etter rennet. Via tolk sier Matvejeva at hun ikke forstår hvorfor Nilsson tok sjansen på å gå forbi henne i siste sving.

- Heatet var raskt nok til at tre kunne komme til finalen. Jeg skjønner ikke hvorfor hun gjorde det, for heatet var veldig, veldig raskt. Jeg er skuffet, sier Matvejeva.

Likevel hevder hun at hun ville skvære opp med den svenske jenta etter målgang. Men slik gikk det ikke.

- Etter at vi kom i mål ville jeg ta henne i hånden. Men hun nektet, hevder russeren.

LES: Bjørgen: - Kjenner jeg blir irritert

Da Stina Nilsson kom til pressesonen, svarte hun slik på spørsmål om det stemmer at hun ikke ville ta Natalja Matvejeva i hånden etter målgang.

- Jeg ville bare i mål.

- Hva skjedde da du falt?

- Jeg må se på det først, men jeg vet at jeg var ganske ivrig. Jeg kjente meg pigg og ville forbi, forteller hun.

- Dummeste jeg har sett

Overfor Expressen gir den tidligere norske skiløperen Odd-Bjørn Hjelmeset Nilsson det glatte lag for trekket som førte til fall.

- Det var helt latterlig dumt, helt, helt idiotisk. Det var det dummeste jeg har sett i hele mitt liv, sier Hjelmeset til avisen.

- Hva skulle hun gjøre der? Om du tar en yttersving må du holde yttersvingen, ikke forstyrre for alle andre rundt deg. Det er urutinert, sier han.

- Matvejeva sier det var dumt av deg fordi alle ville gått videre på tid, Nilsson?

- Ja, det er kjempekjedelig, sier en ordknapp Nilsson.

- Tenkte du ikke på det?

- Jeg var såpass pigg at jeg ville ut og kjøre forbi. Det er aldri morsomt å ryke ut, sier hun.

- Hvor mye krefter hadde du i kroppen i dag?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sa en skuffet og ordnapp svensk stjerne.

P.S: Matvejeva testet positivt på EPO i 2009 og ble utestengt i to år. Siden den positive dopingprøven gikk hun lenge uten en eneste verdenscupseier, men denne sesongen har det blitt to førsteplasser på den russiske jenta. På VM-sprinten torsdag var hun å regne som en av utfordrerne til gullet.

P.S: Følg oss gjerne på Snapchat!

HTML EMBED
embedNAvideo("jFOTXW2_FVQDb2tBr1M28w", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("cjXqz-gqWzeI3bs7cAzLmQ", false)