Gå til sidens hovedinnhold

- Noe av det verste jeg har opplevd foran TV-skjermen

Niklas Dyrhaug (29) får gå herrenes 15-kilometer. Han har sympati for Emil Iversen, som ikke får en mulighet til å revansjere fadesen på lagsprinten.

LAHTI (Nettavisen): Landslagstrener Tor-Arne Hetland har sammen med den øvrige landslagsledelsen tatt ut følgende fire løpere til 15-kilometeren i Lahti-VM:

Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo.

- De fire her, er de fire vi tror går 15-kilometer klassisk fortest akkurat nå, sier Hetland på pressekonferansen.

Det betyr at Emil Iversen er vraket fra laget og Nicklas Dyrhaug får gå sin første distanse under rmesterskapet i FInland.

LES OGSÅ: Hva holder NRK på med?

Iversen havnet i fokus søndag, da han falt på sisteetappen av sprintstafetten og med det mistet muligheten til å ta gull. Noreg ble til slutt nummer fire.

- Verste jeg har opplevd

Dyrhaug så lagsprinten sammen med resten av laget på TV-rommet der utøverne bor en halvtime utenfor Lahti.

Det ble ingen hyggelig opplevelse, røper den 29 år gamle trønderen.

- Det var dritkjipt å se Emil på søndag. Det er noe av det verste jeg har opplevd foran TV-skjermen å se en kompis tryne på det viset og miste en opplagt sjanse til gull. Vi har støttet ham så godt vi kunne, og synes «jæklig» synd på han, sier Dyrhaug på pressekonferansen.

Iversen skal ha vært langt nede etter det som skjedde på lagsprinten og uttalte til Nettavisen etter løpet søndag at han ville reise hjem til Norge.

Senere på kvelden søndag kom imidlertid beskjeden om at Iversen blir i VM-byen, men må nå altså se 15-kilometeren fra tilskuerplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke plass til Emil

Tor-Arne Hetland forteller at Iversen lenge var aktuell for en plass på laget, men at han falt ut etter en totalvurdering.

- Da han fikk beskjeden hadde han lyst til å synke ned i jorden, allerede o en ulykke kommer sjeldent alene. Akkurat da hadde han ikke så veldig lyst til å gå flere renn, men etter å ha tenkt seg litt om så hadde han lyst til å kanskje gå, og hadde det vært verdenscup, så hadde han gått, sier Hetland på spørsmål fra Nettavisen.

- Har han fortsatt lyst til å dra hjem?

- Han skal jo dra hjem fra Lahti etter hvert, men vi trenger alle løpere tilgjengelig til stafetten, så ingen reiser hjem før den, sier Hetland.

- Intensjonen var at Emil skulle gå, men formutvikling og formutviklingene på de andre gutta gjør at det ikke var plass til Emil på laget, sier Hetland om uttaket.

- Ingen kommentar

Hetland ville imidlertid ikke kommentere om det var Klæbo eller Dyrhaug som kom inn på laget, på Iversens bekostning.

- Totalvurdering på laget og sånn ble det til slutt. Hvem som har tatt hvem sin plass, ønsker jeg ikke å kommentere, sier treneren.


LES OGSÅ: Iversen ville reise hjem

Les også

Dette vekker sterke reaksjoner: - Hva driver NRK med?

Les også

Disse skal gå 10-kilometeren i VM

VM i nordiske grener arrangeres i Lahti fra 22. februar til 5. mars. Nettavisen er til stede i Finland under hele mesterskapet.

Les alt om VM i Lahti her

LIVE: Følg alle konkurransene fra VM direkte her

P.S: Følg oss gjerne på Snapchat!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken