Norge raser: - Skylder på denne mannen

KRITIKK: Arild Monsen rettet massiv kritikk mot løypesjef Thomas Wassberg.

KRITIKK: Arild Monsen rettet massiv kritikk mot løypesjef Thomas Wassberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Mener løypesjefen ikke har gjort jobben sin.

Thomas Wassberg har vært gjenstand for en heftig ordkrig med Petter Northug under ski-VM i Falun.

Den svenske skilegenden er løypesjef under mesterskapet, løyper som har fått massiv kritikk de siste dagene.

Fra flere hold har det haglet kritikk mot løse løyper, og utøvere og trenere har ment at arrangørene burde ha saltet løypene, slik at de ville holdt seg fastere.

- Har ikke forsøkt en gang
Etter onsdagens renn gikk Arild Monsen, norsk landslagstrener, ut og kritiserte Wassberg for elendig utført jobb.

- Wassberg har ikke forsøkt å salte en gang. Han sier han har gjort det, men han har ikke forsøkt. De må ut i testsporet og legge salt på hundre meter og teste, da kan jeg snakke med Wassberg, sier Monsen ifølge Aftonbladet.

Det norske landslaget trener hver sommer på Sognefjellet hjemme i Norge, og Monsen forteller at de der velger å salte løypene for å få best mulige forhold.

- I to måneder gjør vi det, og selv om det kanskje ikke går her, så må de gå ut og gjøre et forsøk, og ikke bare stå og si at vi klager i tide og utide, eller hva faen han nå sa, fortsetter Monsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRISTISK: Dario Cologna var kritisk til de svenske arrangørene etter onsdagens 15-kilometer. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Skal være rettferdig
Flere mener at Johan Olsson, som vant onsdagens 15 kilometer fra et tidlig startnummer, hadde en enorm fordel med forholdene, noe Monsen er enig i.

- FIS (det internasjonale skiforbundet) sier at det ikke står i noe regelverk at det skal være faste eller løse forhold, og det respekterer jeg. Men det står også at det skal være rettferdige forhold, og at utøverne i den seedede gruppen skal ha de beste forholdene.

- De (arrangørene) har ikke lykkes å gjøre det. Der har de bommet, fortsetter Monsen.

Cologna støtter Monsen
En av storfavorittene før onsdagens renn, Dario Cologna, rettet også kritikk mot arrangørene og FIS etter at heller ikke han fikk det til å gå fort nok under rennet.

- Alle visste at det ville bli sånn. Jeg forstår ikke hvordan FIS tenker. Vi ville endre startrekkefølgen i forkant, ettersom dette var åpenbart for alle, sier Cologna.

- De hadde jo saltet noen partier, og der kjentes det mye bedre ut og jeg tror jeg gikk mye bedre der. Dessverre ga de blaffen i å salte resten av løypa, og det ble veldig ujevne forhold, oppsummerer Cologna.

P.S. Torsdag bestemte juryen at løypene skulle saltes under kvinnenes stafett. Den starter 13.30 torsdag ettermidag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.