*Nettavisen* Sport.

Norges beste tok til tårene

Didrik Tønseth var følelsesladd etter lørdagens 30-kilometer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Litt rørt blir mann, det har vært noen tunge år, sier Didrik Tønseth.

FALUN (Nettavisen): Didrik Tønseth hadde tårer i øynene da han møtte pressen etter fjerdeplassen i lørdagens 30-kilometer i VM i Falun.

Klikk på bildet for å forstørre.

23-åringen legger ikke skjul på at han var skuffet over at pallen glapp på oppløpet, men virket likevel stolt over å bevise at han kan henge med verdens beste når det gjelder.

- Jeg føler det er fortjent. Jeg har trent hardt og har gått mange runder både psykisk og fysisk. Det tærer på, så sånn sett er det en opptur. Litt rørt blir mann, det har vært noen tunge år, sier Tønseth.

- Jeg skal ikke stå her og si at jeg er fornøyd med en fjerdeplass, men med tanke på de siste årene med Sotsji i fjor, Val di Fiemme for to år siden, og året før der igjen, har det vært nedturer hele tiden. Dette var første gang jeg har gått bra i noen måneder. Da er jeg der, selv om jeg ikke er der helt inn, forklarer Tønseth.

Skader og sykdom
Sykdom og skader har preget Didrick Tønseths langrennskarriere de siste årene. Det har blant annet ført til at han ikke fikk delta i VM i Val di Fiemme i 2013, eller OL i Sotsji året etter.

- Etter skader, skit og slit, er det endelig bra igjen. Sånn sett er jeg veldig fornøyd, og jeg føler at det er fortjent, sier Tønseth.

Lørdag var han beste nordmann på herresiden i Falun.

Lenge så det ut til at han skulle sikre seg en medalje da han klarte å følge Dario Cologna og gullvinner Maxim Vylegzjanin s rykk på den siste runden. Men like bak kom en rask canadier med navn Alex Harvey.

Klikk på bildet for å forstørre.

FJERDEPLASS: Didrik Tønseth måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tapte spurt mot Harvey
Mot slutten av løpet tok Harvey innpå Tønseth og på oppløpet ble han for sterk for nordmannen.

- Jeg har hatt mer fokus på å satse på motbakker, og det ser man på oppløpet. At jeg ikke tok Alex Harvey, var ikke noe sjokk, forteller Tønseth, som også tror canadieren hadde en fordel med svært gode ski.

- Harvey tar nok en medalje på grunn av glid. Jeg hadde bra ski, men skal man bli verdensmester må man ha verdens beste ski også. I dag hadde jeg vel verdens fjerde beste ski, humrer trønderen.

Søndag er det klart for lagsprint for langrennsløperne. Da er det Finn-Hågen Krogh og Petter Northug som representerer Norge på herresiden.

Tønseth er trolig tilbake på stafetten og femmila senere i mesterskapet.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.