*Nettavisen* Sport.

Norsk trener innrømmer: - Vi er ikke forberedt på dette

TØFFE FORHOLD: Tiril Eckhoff sier hun var glad for å komme til mål. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Frykter knalltøft VM for norske medaljehåp.

05.03.15 20:12

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Takket være brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø kom Norge sterkt tilbake på mixedstafetten torsdag og fikk med seg en bronse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fanny Welle-Strand Horn leverte også en god førsteetappe med feilfri skyting, mens det ble tøffere for Tiril Eckhoff på den andre etappen. Hun pådro seg en strafferunde og kostet Norge dyrt i kampen om gullet.

- Ikke forberedt
Etter løpet var det imidlertid ikke lillesøsters skyting den norske dametreneren Stian Eckhoff var mest bekymret for. Han mener føret i Finland kan gi jentene trøbbel utover i VM.

- Dette føret favoriserer ikke oss. Vi har ikke trent så rått på disse bratte bakkene. Vi har tenkt mer på VM ( i Holmenkollen) til neste år og ikke tunet inn mot dette føret, spesielt ikke det at det er så løs snø. Det er forferdelig vanskelig å forberede seg på, sier Eckhoff på spørsmål fra Nettavisen.

- Vi kommer til å få det tøffere enn vi hadde regnet med i dette VM. Vi så for oss at det skulle bli kaldere og fastere forhold. Men dette er noe vi ikke får gjort noe med, sier han.

- Frykter det
Han innrømmer også at forholdene koster ekstra mye krefter for jentene.

- Ja, vi frykter det nå. Det kan bli et knalltøft mesterskap, sier dametreneren.

Tiril Eckhoff sa til pressen etter løpet at det var blytungt ute i de finske løypene.

- Jeg er glad jeg kom meg til mål, egentlig, sier Tiril Eckhoff.

- Det er skikkelig tøft og bløtt der ute. Man må bare bite tennene sammen. Det er ikke noe digg. Jeg hadde gode ski, men det er sykt tungt føre, sier den norske profilen videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFERE ENN VENTET: Det sier dametrener Stian Eckhoff. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Katastrofen
Hun er også klar på at innsatsen på standplass ikke var god nok torsdag.

- Det er bra noen (brødrene Bø) retter opp i katastrofen etter meg. Jeg prøvde å henge meg på Kajsa Mäkäräinen, men det straffer seg på stående. Det er kjipt, forteller 24-åringen til pressen.

- Det gås fort, og jeg går mot de beste, da straffer det seg å bomme, sier hun videre.

Slik rennet utviklet seg, var det norske laget godt fornøyd med bronse.

- Vi pådrar oss én strafferunde og det er ikke bra nok til å vinne gull i dag. Jeg er fornøyd med medalje. Vi går offensivt ut, det ser skummelt ut etter to etapper, men gutta henter det inn igjen med noen kjempeetapper. Da må vi være fornøyd med bronse, sier trener Eckhoff.

- Var forbannet
Han forteller at søster Tiril ikke var spesielt fornøyd med sitt løp.

- Hun var forbannet, men gikk offensivt ut. Det var tøft ute i løypene og da ble det kanskje litt for offensivt? Hun gjorde egentlig jobben sin, men ble litt urolig på siste skyting, sier treneren.

Stian Eckhoff tror jentene tar med se mye lærdom fra stafetten videre i VM.

- Mye kan skje fram til sprinten lørdag. Nå vet jentene hva de går til. Jeg er sikker på at de tar med seg mye bra fra skytingen og stiller bedre forberedt til sprinten, sier damenes trener.

- Positiv Tarjei
Herretrener Egil Gjelland føler på sin side at stafetten torsdag ga mange gode svar. Treneren mente at både Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei Bø viste gode takter i Kontiolahti-åpningen, spesielt på standplass.

- Spesielt Tarjei Bø var positiv. Vi har ikke vært usikker på ham, men det er lenge siden han har gått skirenn. På sisterunden synes jeg han fungerer bra. Han går bra der. Jeg tror Tarjei vil utvikle seg bra utover i mesterskapet. Det var kjempebra av både Tarjei og Johannes, sier Gjelland.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODT LØP: Tarjei Bø viste positiv form. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Vi har gode muligheter her hvis det fungerer like bra som i dag. Det var prikkfritt på standplass.

Selv om Tarjei Bø tidvis fikk det litt tungt i sporet, er ikke Gjelland bekymret.

- Løpet i dag, var løpet i dag, lørdag er det et nytt løp. Dette er som sagt det første løpet Tarjei går på veldig, veldig lenge. Han trengte denne gjennomkjøringen, sier herresjefen.

Kanoner på plass
Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er nå også på plass i Finland. De to gikk ikke torsdag, men er begge tatt ut til å gå VM-sprinten lørdag.

- De er på plass og i gang. Det ser bra ut, så dette blir spennende framover, sier treneren.

Annonsebilag