*Nettavisen* Sport.

Northug-fiasko i NM-finalen

VM-PLASSEN I FARE: Petter Northug imponerte ikke på NM-sprinten. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Nå kan han bli vraket fra VM-sprinten.

30.01.15 18:46

Petter Northug hadde fått klar beskjed om stille opp i NM – og imponere – hvis han ønsket å gå sprinten under VM i Falun senere i år.

Northug imponerte imidlertid ingen denne dagen i Røros og slet med å ta seg til finalen. Northug gikk videre med et nødskrik på tid, men i selve finalen var han sjanseløs. og endte til slutt blant de siste.

Northug ble tidligere i uken tvunget til å avbryte høydetreningen i utlandet for å delta i NM-sprinten.

Etter løpet forklarte en spøkefull Northug at grunnen til resultatet kan ha noe med Mulla Krekar å gjøre.

- Jeg føler at jeg og mulla Krekar er i samme båt. Både jeg og han prøver å gjøre det beste ut av det, sa Northug ifølge TV 2.

Flere trøndere hevdet seg under sprinten, og det kan ha noe med Krekars trønderske bosted å gjøre, mener Northug.

- Du ser at det er mye trøndere her oppe nå. Når mullaen er kommet til Trøndelag, har vi det travelt. Vi er redde og vet ikke hva vi skal gjøre. Vi er vettskremte, og det gjenspeilte løpet til Tomas (Petters lillebror), sa Northug.

Tøft VM-valg
Timo Andre Bakken, som hadde en knalldag, vant NM-gull på sprinten. Sondre Turvoll Fossli ble nummer to, mens Emil Iversen tok den siste medaljen.

Eirik Brandsdal ble nummer fire, Petter Northug nummer fem og lillebror Tomas Northug nummer seks. Tomas Northug ledet lenge, men var involvert i et fall mot slutten og måtte derfor se NM-medaljen ryke.

Dette betyr at landslagsledelsen nå har en stor oppgave foran seg med å finne ut hvem som skal gå VM-sprinten i Falun.

- Det er så mange som presterer på høyt nivå. Det blir ikke enkelt å ta ut laget. Men det er en del av gamet. Noen vil bli skuffet, sier NRKs ekspert Morten Aa Djupvik om det tøffe VM-valget-

- Jeg tror kanskje Tomas og Petter Northug blir tatt ut, sier han.

Sondre Turvoll Fossli følte seg på sin side trygg etter NM-sølvet.

- Jeg tar en av de plassene, sier han til NRK.

Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal er trolig sikre kort på VM-sprinten.

Gull til Østberg
På kvinnesiden var det Ingvild Flugstad Østberg som var sterkest i en spennende finale. Den VM-klare Gjøvik-jenta kunne dermed jubel for NM-gull.

Kari Vikhagen Gjeitnes tok en sterk andreplass og la dermed inn en sterk søknad om å få gå sprinten i Falun-VM senere i år. Maiken Caspersen Falla ble nummer tre.

- Jeg har ikke hatt helt klaff i NM på mange år. Jeg følte meg bedre og bedre i dag og var spent på oppløpet. Jeg fikk litt motvind rett i fleisen, sier Østberg til NRK.

- Det er skikkelig gøy å vinne NM-gull, faktisk, legger hun til.

Heidi Weng ble nummer fire på sprinten og kan dermed gå glipp av en sprintplass i VM. Kathrine Harsem ble nummer fem og Mari Eide nummer seks i finalen.

Nettavisen fulgte utslagsrundene LIVE:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.