RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug i svensk drakt: - Klar for VM i Falun?

STIKK TIL SVENSKENE: Klar for VM i Falun? spør Petter Northug, som er kledd i en svensk konkurransedrakt.
STIKK TIL SVENSKENE: Klar for VM i Falun? spør Petter Northug, som er kledd i en svensk konkurransedrakt. Foto: Faksimile/Facebook
Sist oppdatert:
Håner svenskene på Facebook - igjen.

Det nærmer seg VM i Falun og det er knyttet stor spenning til hvordan Petter Northug vil klare seg i møtet med sine svenske langrennsrivaler.

Stemningen har i lang tid før VM vært spent og Northug er ikke ukjent med å erte på seg svenskene i forkant av viktige mesterskap.

Det at interessen for Northug i Sverige er minst like stor som i Norge, om ikke større, gjør også sitt til at trønderens utspill bli lagt merke til.

Tirsdag la 29-åringen ut et bilde av seg selv i svensk landslagsdrakt. Bildet er fra TV 2-serien Sirkus Northug som ble sendt for en tid tilbake.

Northug har også lagt ut følgende tekst: - Klar for VM i Falun? #notinthissuit

- Mange likes
Fritt oversatt til norsk betyr det: Ikke i denne drakten.

Bildet har gitt stor respons på sosiale medier og i skrivende stund har langrennsstjernen fått over 16.000 likes og 300 delinger på bildet.

Den svenske avisen Expressen, som følger Northug svært tett, fikk også med seg bildet, og omtalte raskt saken på sine nettsider tirsdag.

Svenskene kjørte tittelen: «Northug hånar Sverige – igjen».

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier til den svenske avisen at han ikke vet hvorfor skistjernen har lagt ut dette bildet på Facebook.

- Det vet jeg ikke. Vi skal møtes i kveld, så vi får ta det opp da, sier han.

- Er det et stikk mot Sverige? spør Expressen.

- Det må jo være for å hedre Sverige. Det er noe fint. Det er jeg sikker på, sier Langås videre med et glis.


Svan-feide
Dette er ikke første gang de siste dagene at nordmannen har sendt et stikk i retning svenskene. Northug har nylig også hatt en feide med Gunde Svan.

Den svenske legenden gikk ut og kritiserte 29-åringen og mente at Northug «systematisk utnytter de andres gode vilje», ifølge avisen Expressen.

Northug svarte med å legge ut et bilde på nettsamfunnet Instagram.

Der sto følgende beskjed: «Hatere vil hate», «Gunde vil hate», «Gunde elsker mine hatere», og en del andre stikk imot Svan og svenskene.

For dem som er opptatt av selve skigåingen kan de få se Northug i aksjon allerede torsdag. Da er det duket for langrennssprint i Falun--VM.

SE HELE PROGRAMMET HER

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere