Northug reiser alene til Rybinsk

Petter Northug. FOTO: NTB scanpix

Petter Northug. FOTO: NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Petter Northug velger annerledes opplegg enn de andre på landslaget.

– Dette har ligget i planen helt siden i høst. Petter er en løper som liker å gå mange skirenn, og han har gode erfaringer med å konkurrere seg i form fram mot mesterskap, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Fire kvinnelige landslagsløpere reiser også til Russland og Rybinsk. Det er Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Martine Ek Hagen og Celine Brun-Lie. Jacobsen og Steira er på gang igjen etter å ha vært ute fra konkurranser i en periode. Begge deltok i den skandinaviske cupen i Falun sist helg.

– Niklas Dyrhaug var også interessert i å gå i Rybinsk?

– Ja, men vi er blitt enige om at det er bedre at han forbereder seg i ro og mak hjemme i Norge. Niklas har gått mange gode renn og ligger godt an til å komme med i VM-troppen.

Foreløpig er det ikke meldt om sykdom hos noen av løperne i etterkant av Tour de Ski.

Johaug i høyden

Mens de øvrige Tour de Ski-deltakerne dro hjem til Norge fra München sist helg, ble Therese Johaug igjen i Italia. Hun forbereder seg fram til NM på Røros og VM i Falun i høyden i Seiser Alm.

– Hun er der på privat initiativ, men kommer hjem i god tid før NM. Petter Northug vurderte det samme i en periode, men valgte i stedet å reise hjem til Norge etter Touren, sier landslagssjef Løfshus.

Løpere som Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen skal verken trene i høyden eller konkurrere før de deltar i NM på Røros som varer fra 29. januar til 1. februar.

Varierende i NM

Det er ennå ikke endelig spikret hvilke øvelser de ulike landslagsløperne deltar i under de fire NM-dagene i Røros. Det som er bestemt, er at alle landslagsløperne deltar.

– Det kommer nok til å variere fra én til tre øvelser. Vi har sagt til løperne at vi ikke anbefaler at de går alle fire distansene. Den videre formutviklingen vil avgjøre hvor mange renn den enkelt går i NM. Det kommer til å bli et veldig spennende NM der det skal kjempes om de siste VM-plassene, sier Løfshus.

Under NM blir VM-troppen presentert. Deretter venter det et høydeopphold i Seiser Alm for de VM-uttatte.

Kommende helg er det verdenscuprenn i Otepää i Estland. Der er det sprint og lagsprint på programmet. Ingen som fullførte Tour de Ski av de norske deltar der. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.