*Nettavisen* Sport.

Northug-reserve ble VM-mester

U23-GULL: Sprintreserve Sondre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ingen kunne true Sondre Turvoll Fossli.

03.02.15 12:07

Sondre Turvoll Fossli (21) gikk inn til et oppskriftsmessig gull på langrennssprinten i U23-VM på ski i Kasakhstan tirsdag.

Fossli, som er norsk reserve til VM-sprinten i Falun senere denne måneden, var storfavoritt foran tirsdagens renn i Almaty. 21-åringen hadde ingen problemer med å innfri og var i egen klasse i finalen.

Sindre Bjørnstad Skar sørget for dobbelt norsk, mens russiske Ermil Vokujev tok bronsemedaljen. De to var slått med to sekunder bak gullvinner Turvoll Fossli, som viste at han var sterkest gjennom hele dagen. 21-åringen vant også prologen.

Lillehammer-løper Martin Løwstrøm Nyenget tok seg også til finale i Almaty, men måtte nøye seg med femteplass til slutt.

I kvinneklassen gjorde Silje Theodorsen en meget god sprint og gikk inn til sølvmedalje bak italienske Francesca Baudin. Det norske håpet fra Kvaløysletta var slått med et halvsekund.

Theodorsen var eneste norske jente i finalen. Barbro Kvåle og Merete Myrseth røk begge i semifinalen, mens Marthe Bjørnsgaard forsvant ut i kvartfinalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag