Northug skal sone med fotlenke

FOTLENKE: Petter Northug vil sone med fotlenke, utenfor sessongen.

FOTLENKE: Petter Northug vil sone med fotlenke, utenfor sessongen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Soningen vil ikke påvirke Northugs deltakelse VM eller resten av sesongen.

05.02.15 20:05

Etter flere måneder med spekulasjoner, er det nå klart at Petter Northug vil slippe å sone dommen etter promillekjøringen i fengsel, melder Adresseavisa.

Ifølge det avisa kjenner til fikk Northug først beskjed om at han skulle sone straffen i februar, midt under ski-VM. Northugs manager Are Sørum Langås uttaler til Adresseavisa at de søkte om utsettelse, og fikk dette innvilget.

- Vi har fulgt helt ordinær saksgang. Alle har mulighet til å søke om elektronisk soning og eventuelt soningsutsettelse, sier Sørum Langås.

Dermed vil soningen ikke påvirke Northugs deltakelse i VM, eller resten av skisesongen. Sørum Langås vil ikke si noe mer om når Northug vil sone straffen.

Les også: Northug vurderer å vrake VM-sprinten

Petter Northug krasjet 4. mai i fjor bilen sin i Trondheim. Han rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader. I avhør avga Northug falsk forklaring ved å anklage passasjeren for å ha kjørt bilen. 9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt. Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Les også: - Northug slipper soning under VM

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.