Northug vurderer å vrake VM-sprinten

DROPPER SPRINTEN? Langrennskonge Petter Northug.

DROPPER SPRINTEN? Langrennskonge Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det er en nøtt, det der, sier treneren.

05.02.15 07:49

Det er Dagbladet som torsdag skriver at Petter Northug fortsatt ikke har bestemt seg for om han skal gå sprinten under VM i Falun.

Trønderen er tatt ut på laget til VM-distansen, men skal også gå flere distanser under mesterskapet i Sverige og må prioritere litt.

- Alle ser at det kan være brutalt å gå seks distanser i VM og da må vi velge bort noe. Sånn som jeg ser det, er ikke siste ord i sprintdiskusjonen sagt, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet torsdag.

Northug måtte avbryte et høydeopphold og delta i NM i Røros for å i det hele tatt kvalifisere seg til sprintlaget til VM. Det ble det rabalder av.

Under NM sa Northug at han føler 15-kilometeren er hans svakeste distanse akkurat nå, men treneren sier at det er like aktuelt å droppe sprinten.

- Det er like aktuelt å droppe sprinten som 15-kilometeren. Det er en liten nøtt, det der. Ingen avgjørelser er tatt, men diskusjonen er oppe, sier han.

Northug skal etter sigende være i god nok form til å gå alle seks distansene, men dette handler også om hva som er fornuftig med tanke på å kunne prestere på den avsluttende femmila søndag den 1. mars.

Totalbelastning er et nøkkelord for Northug og hans team..

Skulle Northug droppe sprinten, er det den nybakte U23-verdensmesteren Sondre Turvoll Fossli som vil steppe inn og ta plassen til trønderen.

I tillegg til Northug og Fossli (reserve), er også Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, og Tomas Northug tatt ut på sprintlaget til Falun-VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.