RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TÅREVÅT: Petter Northug tok til tårene etter gulløpet i Falun.
TÅREVÅT: Petter Northug tok til tårene etter gulløpet i Falun. Foto: Skjermdump (NRK)

Northugs herlige revansj

Sist oppdatert:
VM-gull til nordmannen.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Petter Northug gikk inn til VM-gull på sprinten i Falun fredag ettermiddag. Nordmannen var først i mål foran det svenske publikum.

Det var en tydelig rørt Northug som gikk øverst på pallen under blomsterseremonien og tårene rant fra øyekroken til den omdiskuterte skistjernen, mens nasjonalsangen runget over stadion.

Alex Harvey ble numnmer to, mens Ola Vigen Hattestad ble nummer tre.

- Det er fantastisk. Dette er en drøm. Jeg har et par andreplasser, fra Oslo og Val di Fiemme. Da er det ekstra godt å stå på toppen nå. Det er veldig bra å ta gull her i Falun. Det føles fantastisk å bli verdensmester. Det var derfor jeg kom hit. Jeg skulle kjempe om gull og tar det allerede første dagen, sier Northug til NRK.

- Dette betyr alt. Jeg klarer ikke å beskrive det. Spesielt det å få stå på startstreken sammen med broren min. Det er stort for familien.

Bronsevinner Hattestad var også imponert over Northug.

- Jeg blir aldri overrasket over hva Petter gjør. Han er tøff når det dreier seg om gull og henter fram noe ekstra, sier Hattestad til NRK.

- Selv var jeg pinne stiv i første bakke. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å holde samme tempo som i de to første heatene, så det er i grunn sterkt at jeg klarte en bronsemedalje, sier veteranen videre.

Dødens pulje
Kvartfinalene på sprinten ble slik at tre av de fire norske havnet i samme heat. Petter Northug, Tomas Northug og Eirik Brandsdal gikk alle mot hverandre.

Det fungerte bra. Tomas Northug gikk best av de tre i heatet og vant, foran storebror Petter. Brandsdal gikk videre til semifinale på tid.

Med den store farten i sitt heat, sørget også de norske gutta for at det svenske hjemmehåpet Calle Halfvarsson ble slått ut i kvartfinalen.

Ola Vigen Hattestad var den eneste nordmannen som havnet i en annen pulje i kvartfinalen og veteranen hadde få problemer med å ta seg videre.

Hattestad gikk et taktisk godt løp og vant kvartfinaleheatet klart.

Den samme Hattestad var også raskest i semifinaleheatet, der alle de fire nordmennene gikk. Tomas Northug ble nummer to i dette heatet.

Petter Northug tok seg også videre på tid. Tre norske gikk til finalen.

NETTAVISEN FULGTE RENNET LIVE

Northug bak i prologen
I kvalifiseringsrennet til sprinten, som gikk tidligere torsdag, var det russiske Nikita Kriukov som var best av alle med tiden 2. 59,94 sekunder.

29-åringen er regjerende mester både på sprint og lagsprint fra VM i italienske Val di Fiemme for to år siden og viste altså muskler igjen i Sverige.

Ola Vigen Hattestad hadde nest beste tid, mens Tomas Northug fulgte etter med tredje beste tid på prologen. Eirik Brandsdal ble nummer 13 her.

Svakest av de norske i prologen var Petter Northug. Han var fem sekunder og 70 hundredeler bak Kriukov i mål og hadde bare attende beste tid.

Men når det gjaldt som mest, var Northug altså sterkest.

LES OGSÅ:Dette er programmet under ski-VM

Lik Nettavisen Sport og få flere sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere