RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny skuffelse i Holmenkollen: - Publikum burde få igjen pengene

LANGT BAK: Johannes Thongnes Bø og de andre på Norges stafettlag i skiskyting havnet langt bak de beste i Holmenkollen søndag.
LANGT BAK: Johannes Thongnes Bø og de andre på Norges stafettlag i skiskyting havnet langt bak de beste i Holmenkollen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Et reservepreget norsk lag endte over to minutter bak vinneren.

En svak førsteetappe av Alexander Os ødela Norges pallsjanser i stafetten i Holmenkollen søndag. Norge endte på 9.-plass, godt over to minutter bak Russland.

Os var førstemann ut, men det fungerte ikke i sporet for 35-åringen. Han brukte to ekstraskudd på liggende skyting, og Norge var etter det kun foran Latvia og Storbritannia av de 21 nasjonene som stilte til start.

- Det er helt stopp. Jeg har hatt en mistanke siden normalen. Jeg hadde en hurtighetsøkt før jeg kom hit som ble for tøff, sa Os til NRK.

- Beina er ikke tunge, men det er ingen kraft der. Det er helt jævlig, la han til.

Henrik L'Abée-Lund måtte også ty til to ekstraskudd, og klarte ikke å spise seg nærmere inn på teten.

- Gi tilbake pengene
Johannes Thingnes Bø og Lars Helge Birkeland gikk de to siste etappene, men da var i realiteten stafetten over for det norske laget. Birkeland leverte en strålende serie på siste stående skyting og fullførte sin gode helg i Holmenkollen. Under lørdagens sprint ble han beste nordmann på femteplass.

- Synes publikum i Holmenkollen skulle fått tilbake pengene sine #ran, skriver han på Twitter.


Norge endte 2.31,7 minutter bak vinnertiden.

Kun Thingnes Bø av de VM-uttatte løperne stilte til start på stafetten. Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø sto over på grunn av sykdom. Ole Einar Bjørndalen forbereder seg til VM i høyden.

Russiske Anton Sjipulin spurtet fra tyske Simon Schempp på oppløpet og tok seieren. Østerrike tok tredjeplassen.

VM-uttak som forventet
Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Marte Olsbu, Elise Ringen og Synnøve Solemdal er alle tatt ut til skiskytter-VM i Kontiolahti.

- Det er sterke lag. Vi har Ole Einar (Bjørndalen), Emil (Hegle Svendsen) og Tarjei (Bø) ute, så vi kommer sterkere tilbake, sier landslagssjef Per Arne Botnan til NRK.

Ingen av de norske lagene fikk det til å stemme under søndagens stafett i Holmenkollen. Jentene havnet på 7.-plass, mens Johannes Thingnes Bø og co. kom på 9.-plass.

- Det er små justeringer som skal til. Vi blir sterkere på start i Kontiolahti, lover Botnan.

Fra før var Thingnes Bø, Hegle Svendsen, Bø og Bjørndalen tatt ut. På kvinnesiden var Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn allerede VM-klare.

I VM-renn får Norge delta med fire løpere, mens to fra hvert kjønn er med som reserver.

VM i finske Kontiolahti varer mellom 3. og 15. mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere