*Nettavisen* Sport.

Opptur for de norske skiskytterjentene

GOD: Marte Olsbu trengte to ekstraskudd på først skyting, men klinket ned fullt hus på stående. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tiril Eckhoff og Marte Olsbu viste mesterlig stående skyting da suverene Tyskland tok gull.

13.03.15 18:38

KONTIOLAHTI/OSLO (Nettavisen): VM i skiskyting har så langt vært en gedigen fiasko for de norske skiskytterjentene individuelt.

Fredag var det klart for 4 x 6 kilometer stafett, og selv om jentene traff godt på innskyting og viste langt bedre takter ble det dessverre for mange bom til å ta medalje på stafetten også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter en småtreg start, så var bronsen plutselig innen rekkevidde da Tiril Eckhoff gikk ut på siste etappe. Men med ett bom på liggende skyting ble det for langt opp for Eckhoff og Norge som til slutt endte på en femteplass.

Tyskland tok et overlegent gull, ett minutt bak tok Frankrike sølv, mens Italia kapret bronseplassen.

Marte Olsbu, på første etappe, så frisk ut fra start i sporet, men måtte fram med to ekstraskudd på første skyting. Etter nok en god runde på skiene, klinket Olsbu til med fullt hus på andre skyting.

Synnøve Solemdal gikk også brukbart, men hadde totalt fire bom og sendte Fanny Welle-Strand Horn ut på en niende plass.

- Vi er jo ikke så langt bak, så jeg håper jo. Det var hektisk der ute, men jeg er fornøyd med mitt løp, sa Olsbu til NRK rett etter at Solemdal og Welle-Strand Horn vekslet litt over minuttet bak ledende Tsjekkia.

Med ett bom på liggende skyting og ett bom på stående gikk Welle-Strand Horn Norge opp til femteplass inn til siste veksling.

Eckhoff gikk bra og klarte seg bare med en bom, men det ble for langt frem til medaljeplass.

I åpningsøvelsen på mixedstafetten tok Norge bronse med Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Eckhoff.

Ellers har en 18. plass til Tiril Eckhoff på jaktstarten vært beste plassering.

På individuell start gikk det også dårlig. Elise Ringen ble vår beste på 32. plass, men ble likevel vraket til dagens stafett.

Etter at Tora Berger la opp, har det vært stort press på de unge skiskytterjentene og landslagsledelsen innrømmer at å bygge opp et nytt lag til VM på hjemmebane i Holmenkollen har vært prioritert før VM i finske Kontiolahti.

HTML EMBED

Takk til mine flotte teammates😀 jeg presterte 💩🏃 menmen 💩 happens✌️

Et bilde publisert av Tiril Eckhoff (@tirileckhoff) fredag 06. Mars. 2015 PST


Norge var regjerende verdensmestere på stafetten fra VM i Nove Mesto i 2014. Hilde Fenne, Ann Kristin Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger gikk for Norge den gang.

I OL i Sotsji i 2104 tok jentene bronse, Tiril Eckhoff var da byttet ut med Hilde Fenne.

Klikk på bildet for å forstørre.

REGJERNEDE: Ann Kristin Aafedt Flatland, Hilde Fenne, Tora Berger og Synnøve Solemdal feiret etter at de tok gullmedaljen i kvinnenes 6 x 4 stafett i VM i skiskyting i Nove Mesto i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Fellesstarten på søndag klokken 13.30 er jentenes siste sjanse til å ta medalje Kontiolahti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.