RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presseekspert: - Jeg får dårlig smak i munnen av NRKs PR-stunt

LURTE PRESSEN: NRKs reporter Nicolay Ramm og den svenske sprinteren Robin Bryntesson (t.v.) snakker med pressen etter et regissert stunt på Lugnet skistadion i Falun tirsdag formiddag.
LURTE PRESSEN: NRKs reporter Nicolay Ramm og den svenske sprinteren Robin Bryntesson (t.v.) snakker med pressen etter et regissert stunt på Lugnet skistadion i Falun tirsdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
NRK lurte norsk og svensk presse.

Tirsdag kom nyheten om at NRK-reporteren Nicolay Ramm var blitt dyttet i bakken av den svenske langrennsløperen Robin Bryntesson.

Svenske og norske medier kastet seg på nyheten, som først ble plukket opp av svenske Expressen.

I etterkant viste det seg imidlertid at det hele kun var et PR-stunt i regi av statskanalen. De ønsket å skape blest om et VM-program Ramm skal lage i Falun.

- Ødeleggende av NRK
Presseekspert Carl-Erik Grimstad var imidlertid lang fra imponert over NRKs PR-stunt. Han var ikke klar over hendelsen da Nettavisen ringte, men var klar på hva han mente om slike ting.

- Jeg synes veldig lite om sånt. Det å lure pressen er ikke bra. Dette får jeg dårlig smak i munnen av. Det skal så lite til før man ødelegger for andre journalister. Det er ukollegialt, sier Grimstad til Nettavisen.

LES OGSÅ:NRK-krangel var PR-stunt

- Jeg synes vi skal holde sannshetsprinsippet hellig, forteller han, og sikter til at NRK-reporteren angivelig skal ha fortalt en journalist i Expressen at han ble dyttet i bakken.

- Vanskelig å forsvare
Grimstad forteller at dette er en type «lurejournalistikk», og at slike ting ofte blir slått hardt ned på av faglige kretser innenfor presseetikk.

IKKE IMPONERT: Presseekspert Carl-Erik Grimstad har lite til overs for PR-stuntet NRK satte i gang.

- Man kan si at sport bare er underholdning og godt humør. Men det er også journalistikk. Hvis man ikke gjør slike «humoristiske» innslag satirisk, eller satt i en humorsammenheng, skal det veldig mye til for å forsvare et stunt som dette. I og med at de fleste store mediene i både Norge og Sverige la ut dette som en toppsak kan man helt klart si at man ikke har gjort det, sier Grimstad.

- Forsvarer stuntet
Redaksjonsjef Janne Fredriksen i NRK Sporten forteller at de ikke har dårlig samvittighet for at de arrangerte et PR-stunt som mange norske og svensker gikk på.

- Vi har et ønske om å bringe humor inn i ski-VM. Ramm og Bryntesson var et forsøk på dette, så er det opp til publikum å se om de synes det er morsomt eller ikke. Resultatet får dere se i løpet av kvelden, sier Fredriksen ifølge nrk.no.

- Ramm har brukt mye humor i det han har laget tidligere, og Robin Bryntesson er ikke i den svenske VM-troppen. Det var et uskyldig stunt mellom disse to som kunne virke veldig alvorlig, men som ikke var det, avslutter Fredriksen.

Her er programmet for hele Falun-VM

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere