*Nettavisen* Sport.

Reagerte på mutt Northug: - Er dette en minnestund?

STILLE OG ROLIG: Niklas Dyrhaug (t.v), Didrik Tønseth og Petter Norhug skal gå stafetten sammen med Anders Gløersen (ikke avbildet). Men på pressekonferansen ble det ikke fyr i teltet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

TV 2-profil ble lei.

26.02.15 10:42

FALUN (Nettavisen): Det ble en smått merkelig seanse da Petter Northug og resten av fredagens stafettlag møtte pressen i Falun torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Petter Northug satt alle på podiet og svarte på spørsmål fra pressen, men det var som vanlig sistnevnte som stjal mesteparten av oppmerksomheten.

Og Northug viste med all tydelighet at han ikke var særlig interessert i å gjøre dette til en minneverdig seanse.

Kroppsspråket talte sitt tydelige språk, og kun et fåtall av spørsmålene ble besvart med mer enn en håndfull ord.

- Minnestund
Til slutt ble det så ille at TV 2s profilerte langrennsreporter Ernst A. Lersveen tok ordet og spurte følgende:

- Jeg er spent på hvilke tiltak Trond Nystad gjør for å få humør inn igjen i dette laget. For meg minner dette om en slags minnestund etter at noen i nærmeste familie har gått bort. Hva gjør du for å få humøret tilbake?

Trond Nystad kontret kjapt tilbake.

- Vi er i godt humør, men vi blir ikke alltid i godt humør av å se deg så tidlig på morgenen, spøkte landslagstreneren mot Lersveen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRØTT? Petter Northug var ikke i godt, gammelt slag torsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Men han ga også et mer alvorlig svar.

- Nei, alle gutta er i godt humør. Det er alltid sånn at man blir sliten mot slutten av mesterskap, man har vært lenge hjemmefra, og klærne begynner å lukte fordi de ikke er blitt vasket på en god stund. Det er viktig for oss å holde humøret oppe, vi hjelper hverandre og gleder oss til å komme ut i naturen og ut i løypa. Da er vi glade og fornøyde, sier Nystad.

LES OGSÅ:Northug: - Det er feigt

Espen Graff er kommunikasjonssjef i Norges skiforbund. Han mener det er uproblematisk at løperne, ved denne anledningen, bydde minimalt på seg selv.

- Jeg respekterer at de gutta nå er utrolig fokuserte før en herrestafett med mye press. De fleste av de som satt her har allerede vært mye i media i løpet av mesterskapet, og jeg aksepterer at de ikke var 100 prosent til stede her i dag, sier Graff til Nettavisen.

- De er trøtte
Det må nevnes, som Graff er inne på, Northug & co. har levert også utenfor skisporet i løpet av mesterskapet.

Likevel må det sies å ha blitt en bemerkelsesverdig ordknapp pressekonferanse torsdag morgen.

- Er det sånn at løperne egentlig ikke ønsker å være her?

Klikk på bildet for å forstørre.

SKJØNNER GUTTA: Kommunikasjonssjef Espen Graff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Vet du hva, det er virkelig ikke en problemstilling. Dette handler mer om at det er torsdag morgen, de er trøtte og ønsker å gå ut i løypa, sier Graff.

- Dette er mitt tredje mesterskap (som presseansvarlig), og jeg har aldri opplevd mindre utfordringer rundt det. Alle stiller opp, og det har vi besluttet på forhånd, og det er virkelig ingen problemstilling, utdyper han.

Kommunikasjonssjefen innrømmer likevel at det kanskje var hakket dårligere leveranse fra de munnrappe trønderne enn vanlig.

- Men jeg skjønner at de så litt mindre engasjerte ut enn de kanskje har gjort tidligere i mesterskapet på pressekonferanser. Og jeg må understreke litt mindre. Men dette blir såklart et tema når det blir påpekt av en av veteranene i norsk media, sier Graff.

LES OGSÅ: Norsk skilegende reagerer: - Det er syting

LES OGSÅ:Løfshus sendte skrekkbilde fra 1989

Torsdag ble altså laget til herrenes stafett i VM offentliggjort.

Niklas Dyrhaug går første etappe, Didrik Tønseth den andre, Anders Gløersen den tredje og Petter Northug den fjerde. Dermed er gullvinner fra lagsprinten, Finn Hågen Krogh, vraket.

Petter Northug blir igjen Norges ankermann.

LES: Northug: - Det er feigt

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.