Ristet på hodet av Jespersens svar

TROR PÅ EN SVENSKE: Chris Jespersen (t.v.) fikk Finn-Hågen Krogh til å riste på hodet.

TROR PÅ EN SVENSKE: Chris Jespersen (t.v.) fikk Finn-Hågen Krogh til å riste på hodet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

De norske løperne er ikke helt enige før kvinnenes 10-kilometer.

24.02.15 10:22

FALUN (Nettavisen): Tirsdag holdt de norske langrennsgutta pressekonferanse før 15-kilometeren på onsdag.

Der tok en svensk journalist ordet og spurte gutta hvem som er favoritt på kvinnenes 10-kilometer tirsdag,

- Du må ta dette, Chris, du følger med på damene, spøkte Finn-Hågen Krogh.

Og Jespersen sa sin ærlige mening.

- Jeg tror det står mellom tre norske og én svensk løper, sa han.

- Hvem vinner?

- Jeg tror Kalla vinner, svarte Jespersen.

Finn-Hågen Krogh ble tydeligvis overrasket over lagkameratens spådom, og svarte med å riste på hodet.

Men fokuset var først og fremst på herrenes egen distanse på onsdag. Og det knyttes spenning til nettopp Krogh på den distansen.

- Vet aldri
24-åringen vant 15-kilometeren i generalprøven i Östersund, men på pressekonferansen hevdet altaværingen at han ikke ser på seg selv som gullfavoritt.

- Petter Northug er favoritt, han var enda vassere enn meg på teamsprinten også. Jeg ser på meg selv som utfordrer, sier Krogh.

- Kroppen fungerte bra i Östersund, men man vet aldri før mesterskap. Det blir noe annet når man kommer hit og kjenner på presset og sånne ting, men det var godt å gå et bra skirenn sist.

Martin Johnsrud Sundby er fremdeles syk og er hjemme i Oslo. Rett før mesterskapet i Falun lovet han likevel å støtte opp om de norske løperne gjennom SMS. Det løftet har han holdt.

- Jeg fikk SMS av Martin etter gullet på lagsprinten. Det er ikke hver dag jeg får SMS av Martin, så det setter jeg pris på, sier Krogh.

- Greit å være klar over
En annen utfordrer er Anders Gløersen. Han mener føret kan gjøre at det skiller minutter på hvor fort det går under onsdagens 15-kilometer.

- Det er greit å være klar over at det kan bli veldig løst, og da føles det ut som man går sakte. Men det er nok den beste skiløperen som går likevel, sier Gløersen.

Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug gjorde sine saker veldig bra på 30-kilometeren på lørdag, men de to trønderne blir spart på 15-kilometeren.

- Det er en prioritering vi har gjort sammen med Didrik og Niklas. De har gode muligheter på distanser senere i mesterskapet, sier landslagstrener Trond Nystad.

Disse går
På pressekonferansen ble det klart at Anders Gløersen, Chris Andre Jespersen, Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe og Petter Northug går 15-kilometer i friteknikk.

De norske langrennsherrene har tatt to av tre mulig gull hittil i mesterskapet.

Petter Northug vant den individuelle sprinten. Han tok også gull på lagsprinten sammen med Krogh.

På 30-kilometer fellesstart med skibytte ble det ingen norske medaljer. VM-debutant Didrik Tønseth var nærmest med sin meget sterke fjerdeplass.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.