RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BOM-O-RAMA: Fanny Welle-Strand Horn slet i snøværet.
BOM-O-RAMA: Fanny Welle-Strand Horn slet i snøværet. Foto: Vidar Ruud

Rømte fra pressen etter bom-o-rama

Sist oppdatert:
Fanny Welle-Strand Horn bommet på nesten alt.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Under svært vanskelige forhold i finske Kontiolahti lørdag bommet Fanny Welle-Strand Horn på syv av ti skudd under kvinnenes sprint i VM. På første skyting ble det fem av fem bom.

Etter rennet hadde hun ikke ambisjoner om å forklare fadesen overfor den skrivende pressen som sto og ventet i pressesonen. Horn stormet rett forbi alle og inn i bussen.

Kom ikke tilbake
Kommunikasjonsansvarlig Gunnar Nybø kunne opplyse om at hun heller ikke kom tilbake.

- Jeg tror hun allerede er tilbake på hotellet, sier han til pressen som ventet.

Da Horn gikk i mål plasserte hun seg nederst på resultatlisten. Det betyr at også jaktstarten søndag er ødelagt for jenta som har vunnet et verdenscuprenn tidligere denne sesongen.

Hun endte til slutt som nummer 73.

- Finsk banning
Heller ikke Tiril Eckhoff hadde noen maksdag. Hun skjøt feilfritt på første skyting og hang bra med, men tre bom på andre skyting gjorde at også hun endte et stykke bak teten. Hun ble nummer 19.

Eckhoff gikk ut som nummer tre i snøværet og ble en «brøytebil» for de som kom bak.

- Noe var bra i dag. Jeg er i grei form, jeg er jo det, men det er utfordrende der ute. Det er hummer, kanari, motvind, vind, snø og all slags vær. Jeg bruker litt tid på standplass og var brøytebil i starten og taper en del på det. I dag var det ikke heldig med tidlig startnummer, sier Eckhoff.

Det var imidlertid ikke bare de norske jentene som slet i snøværet. Flere av favorittene bukket under og hjemmehåpet Kajsa Mäkäräinen var blant dem som misset. Hun skjøt fem bom.

LANGT BAK: Tiril Eckhoff.

- Det kom mange finske banneord i utøverbua etter løpet, avslører Eckhoff.

- En del av gamet
Den norske jenta mener likevel at det var helt greit å avvikle løpet, til tross for været.

- Dette er skiskyting og det er en del av gamet. Du skal ha litt flaks for å vinne. Den som vinner i dag, er på mange måter den ultimate skiskytter, mener 24-åringen.

- Det var bedre forhold før start i dag, enn før mixedstafetten, men det er ingen som kan noe for at det begynner å snø. Det er løst under nysnøen, forteller Eckhoff.

- For langt bak
Hun har ikke altfor store forhåpninger før jaktstarten søndag.

- Jeg ligger ganske langt bak. Jeg får bare kose meg bak der og plukke løpere én etter én. Det skal godt gjøres å gå seg opp så mange plasser at jeg ender på pallen, sier Eckhoff.

Marie Dorin Habert vant rennet lørdag og går først ut på jaktstarten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere