Rune Velta på pallen i hoppthriller

Rune Velta kom på pallen i Willingen søndag ettermiddag.

Rune Velta kom på pallen i Willingen søndag ettermiddag. Foto: Michael Probst (Ap)

Nordmannen kun et poeng unna seieren i Willingen.

01.02.15 17:39

Rune Velta kunne juble for 2.plass i Willingen etter å ha levert to solide hopp i storbakken søndag ettermiddag.

Velta lå på tredjeplass etter sitt første hopp på 145 meter, og i andre omgang klinte den norske hopperen igjen til med et godt hopp på 143 meter. Med gode stilkarakterer endte nordmannen opp med 269,3 poeng.

- Jeg synes det var en fin konkurranse. Det var veldig spennende på slutten. Jeg hadde et lite håp om å ta min første verdenscupseier, men jeg var et poeng unna. Jeg får bare prøve igjen neste helg, sier Velta til Nettavisen.

- Jeg er veldig fornøyd med hoppingen min. Jeg synes jeg hopper veldig bra. Jeg synes det er litt surt å ikke vinne i dag, men jeg har ikke vunnet tidligere heller, så jeg kan kanskje ikke forvente det. Jeg må fortsette å jobbe på videre, forklarer landslagshopperen.

Velta mener imidlertid at han er i sitt livs form, kun to uker før VM i Falun starter.

- Jeg er nok i mitt livs form. Sånn sett står det bra til. Jeg mener imidlertid at jeg kan bli enda bedre. Jeg må jobbe på videre, sier Velta.

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Clas Brede Bråthen gledet seg veldig over Veltas andreplass søndag.

- En fantastisk opptur for Rune og laget vårt. Med denne fremgangen skal vi fortsette å sette preg på en idrett som så til de grader skapet uforglemmelige øyeblikk for oss som er glad i den, skriver sportssjef Clas Brede Bråthen i en sms til Nettavisen.

Freund vant
Severin Freund fra Tyskland var imidlertid ingen som klarte å tukte. Tyskeren har vært imponerende under hele helgen på hjemmebane, og vant verdenscuprennet søndag.

Tyskeren hoppet hele 149,5 meter i sitt første hopp, mens han landet på 146 meter i andre omgang. Det holdt til seier - et poeng foran norske Velta.

Roman Koudelka fra Tsjekkia ble nummer tre.

Anders Fannemel fra Hornindal lå på delt tredjeplass med lagkamerat Velta etter første omgang. Fannemel skuffet imidlertid noe i sitt andre hopp da han landet på 134,5 meter. Det holdt likevel til en 5. plass for vestlendingen.

Hilde-opptur
Tom Hilde har hatt en vanskelig sesong, men har den siste tiden vist en stigende formkurve.

Nordmannen er blant hopperne som kjemper om den siste plassen i VM-troppen som reiser til Falun om to uker.

Søndag fortsatte Hilde fremgangen med et førstehopp på 136 meter og et meget godt hopp på 142,5 meter i andre omgang, ble det 10. plass for Hilde i Willingen. Asker-hopperen leverte dermed en god VM-søknad til den norske hoppledelsen.

Anders Jacobsen ble søndag nummer 23.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.