RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiser Alm er som Dalsbygda for Johaug

Therese Johaug. FOTO: NTB scanpix
Therese Johaug. FOTO: NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Therese Johaug lader opp til VM hvor hun trives nest best.

Therese Johaug (26) har et nesten nostalgisk forhold til høyden, snøen og roen i Seiser Alm.

– Dette er absolutt ett av mine favorittsteder. Det er nesten litt som hjembygda mi Dalsbygda. Det er stille og rolig og du går til et langrennsparadis med trikkeskinner og stort sett knallblå himmel og sol hver dag. Du kjenner at du samler energi med å ligge i senga, og så går du ned til servert mat og du kan ta skiene rett ut av døra og inn til løypene. Du får trent og lagt ned det du skal. Det er det som gjør dette så spesielt, sa Johaug til NTB mandag ettermiddag.

Da hadde pressen fulgt treningsøkta til henne og ni andre VM-uttatte langrennsutøvere.

Forholdene kunne nesten ikke ha blitt bedre. Johaug beveget seg på rundt 2000 meters høyde, og i litt lavere høyde ble det gjennomført noen hurtighetsdrag.

Selvtillit

– Du kom rett ned hit med et soleklart NM-gull i bagen fra 10-kilometeren på Røros. Er det slik at du samler selvtillit og trygghet også?

– Ja. Jeg har gjort dette før, og det er et opplegg som har fungert godt for min del. Dette blir litt som etter Tour de Ski. Da dro jeg hit og fikk fem dager, så dro jeg hjem til mer trening og NM. Det blir det samme denne gangen. Nå samler jeg krefter inn mot Östersund og spesielt inn mot neste helg, sa Johaug.

Da hun var i Seiser Alm i etterkant av Tour de Ski var også kjæresteroeren Nils Jakob Hoff på plass. Det var han ikke denne gangen.

Lite VM-prat

– Kjenner du i hodet ditt at formen kommer når du er på plass i Seiser Alm?

– Ja. Jeg kjenner at det fungerer bra her, men samtidig vet jeg at jeg trenger noen hardøkter i lavlandet i etterkant for at jeg skal få ut det siste lille kicket. Jeg er forberedt på at det kan bli tungt i Östersund til helgen, men erfaringen er at det blir bedre etter den niende eller tiende dagen i lavlandet. Jeg får håpe at det blir slik denne gangen også. Det blir en hardøkt i Östersund kommende fredag.

– Du og Marit Bjørgen er favoritter til å ta de to første plassene på alle de fire individuelle VM-distansene. Snakker dere om VM når dere trener?

– Nei, da snakker vi om all mulig annen «skit» og sladder. Det blir nok fokus på skirenn og det å gå fort. Her skal vi bare ha hodet på rett plass og lade mentalt opp.

Det får Johaug og de øvrige norske utøverne på hotell Steiger-Dellai i enden av den store, flate sletta i Seiser Alm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere