*Nettavisen* Sport.

Sjøen frykter for høy Falun-fart

USIKKER: Phillip Sjøen er fremdeles ukomfortabel med stor fart etter uhellet i verdenscupåpningen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Man blir usikker på om juryen har satt altfor høy bom.

16.02.15 09:48

Phillip Sjøen har ingen smerter etter det stygge fallet i Klingenthal, men tankene er det verre å styre.

For Fagerstrand-gutten er ikke komfortabel med for stor fart etter uhellet i verdenscupåpningen. Det satte det da 18 år gamle stortalentet utenfor verdenscupen en god stund.

En hjernerystelse gjorde at Sjøen lenge måtte ta det rolig, også med trening – noe som var en stor utfordring for den treningsglade Bækkelaget-hopperen.

Ikke hemmet

Med bronse (individuelt) og gull (lag) under junior-VM, hoppet Sjøen seg rett inn i Alexander Stöckls VM-tropp til Falun.

- Jeg føler jeg ikke har fått vist makspotensialet mitt på snø. Det er flott å være litt underdog foran VM. Jeg skal få ut 100 prosent, ikke bare 95 i renn. Det er helt gull å være i utfordrerposisjon, sier Sjøen.

Han vant flere renn i Sommer Grand Prix i fjor, men fikk første del av snøsesongen ødelagt etter fallet i Klingenthal.

- Jeg er ikke hemmet av ettervirkningene fysisk. Det eneste jeg tenker på er at jeg ikke ønsker for stor fart i en ny bakke. Det føles ikke helt riktig, og du er usikker på om juryen har satt altfor høy bom. Jeg må være forsiktig. Og derfor starter jeg heller tre avsatser for lavt, sier Sjøen til NTB.

Klager ikke

Fallet i Klingenthal sørget for en pause fra hoppbakken. Færre hopp på snø enn konkurrentene har gjort det vanskelig å hevde seg i verdenscupen. En sjuendeplass fra Zakopane er bestenoteringen hittil. Sammenlagt ligger han på 29.-plass.

Derfor smakte det godt med bronsemedalje i junior-VM.

- Jeg har hoppet litt mindre enn planlagt på grunn av fallet, men samtidig har jeg fått trent mer hjemme og sluppet unna en del reising. Jeg deltok i hoppuken, hadde suksess i junior-VM og kom med på laget til senior-VM. Jeg kan ikke klage, sier Sjøen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag