RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKAL GI SPILLTIPS: Vibeke Skofterud og Lars Bystøl skal jobbe for ComeOn under VM.
SKAL GI SPILLTIPS: Vibeke Skofterud og Lars Bystøl skal jobbe for ComeOn under VM. Foto: Simen Carlsen Strande (Mediehuset Nettavisen)

Skofterud og Bystøl ypper til bråk

Sist oppdatert:
Signerer for utenlandsk spillselskap i forbindelse med ski-VM i Falun. - Oppsiktsvekkende og uansvarlig, mener idrettsforbundet.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det er bare 26 dager til det braker løs med ski-VM i Falun. Svenskene har hjemmebane, men med et norsk skilandslag i kanonform ligger det an til noen saftige dueller.

I den anledning har spillselskapet ComeOn inngått et samarbeid med våre to tidligere vinteridretts-profiler Vibeke Skofterud og Lars Bystøl om ambassadørroller.

Skofterud skal komme med eksperttips på forholdsvis langrennssporten, mens Bystøl har sitt ekspertområde innenfor hopp.

- Jeg synes det er en ære at de vil ha meg som ekspert. Jeg ser ikke på dette som et problem. Jeg gjør en jobb som ekspert og er ikke aktiv lengre. Det er utenfor skiforbundet, sier Lars Bystøl til Nettavisen.

NIF: - Oppsiktsvekkende

At norske idrettsprofiler skriver private avtaler med utenlandske bettingselskaper, er ikke noe nytt. Det som heller ikke er nytt, er at det blir bråk.

Norsk Tipping er en meget viktig bidragsyter til norsk idrett, gjennom den lovregulerte ordningen som per dags dato gir idretten 64 prosent av overskuddet til monopolisten.

Idrettsforbundet er derfor opptatt av å beskytte Norsk Tipping i den stadig tøffere konkurransen som kommer fra utenlandske spillselskap.

- Markedsføring av utenlandske gamblingselskaper med tilhold i skatteparadiser er ulovlig i Norge. Disse gamblingselskapene har over flere år forsøkt å få fotfeste i det norske spillmarkedet ved denne typen ulovlig markedsføring, sier generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund til Nettavisen.

- Jeg synes det er oppsiktsvekkende og uansvarlig at disse aktørene stadig forsøker å bruke norske idrettsutøvere til denne typen ulovlig profilering. Men for norsk idrett er det hyggelig å registrere at den norske enerettsmodellen for spill står sterkere enn noen gang

- Samme som Norsk Tipping

Vibeke Skofterud mener dette er uproblematisk.

- Engasjementet for ComeOn er tidsavgrenset og gjelder i forbindelse med VM i Falun. Jeg skal bidra med ekspertips til deres kunder. Jeg står utenfor landslaget og er tilknyttet privatlaget Team Santander. Så langt i år har jeg heller ikke gått skirenn, så dette er uproblematisk i forhold til sportslig satsing, sier Skofterud.

SPILLER HØYT: Vibeke Skofterud har signert for et utenlandsk spillselskap.
COMEON, BYSTØL! Lars Bystøl har inngått en avtale med det utenlandske spillselskapet ComeOn.

Bystøl ser heller ingen problemer med denne avtalen.

- ComeOn tilbyr ikke noe annet enn det Norsk Tipping gjør, og jeg har i mange år representert klubb og landslag som samarbeider med Norsk Tipping. Derfor er det heller ikke problematisk å stille opp for ComeOn nå, mener Bystøl.

- Hadde Norsk Tipping spurt meg, så kanskje jeg hadde tatt jobben der, legger han til.

John Arne Riise, John Carew, Thomas Myhre, Mats Zuccarello Aasen og Cathrine Larsåsen har eller har hatt avtaler med spillselskaper på nett. Zucca ble nektet landslagsspill for sin avtale med Unibet, mens Larsåsen ble truet med å blitt tatt ut av landslaget dersom hun ikke sa opp sin avtale med det samme selskapet.

OL-vinnere

Nå har altså to nye, store idrettsprofiler signert avtaler med et utenlandsk spillselskap.

Vibeke Skofterud havnet ofte i skyggen av Marit Bjørgen, men 34-åringen har OL-gull fra Vancouver i 2010 på stafetten.

Lars Bystøl har også et OL-gull han kan skimte med. Hopperen tok gull under de olympiske lekene i Torino i 2006.

- I forkant av VM lanserer vi et nytt og forbedret livespillprodukt på vinteridrett. Ved å ha Lars og Vibeke med på laget, viser vi at ComeOn mener alvor. Det er viktig for oss å ha kunnskapsrike folk i teamet. Når vi tilbyr spill skal kundene vite at det ligger analyse og innsikt bak, sier Paul Myklebust, talsmann for ComeOn i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere