*Nettavisen* Sport.

Skrekkfall i alpint-VM: Ble liggende livløs

STYGT: Ondrej Bank falt stygt like før mål på utfordelen av superkombinasjonen i VM. Foto: Erich Schlegel (Reuters / NTB scanpix)

Uheldige Ondrej Bank falt like før mål.

08.02.15 21:56

BEAVER CREEK / OSLO (Nettavisen): Søndagens superkombinasjon ble stoppet en lang stund på grunn av et stygt fall. Ondrej Bank fra Tsjekkia valt stygt i målhenget og skled liggende over mål før han ble liggende urørlig.

- Dette er ikke gøy å se. Det er en realitycheck på hvilke krefter som er involvert i de hastighetene her. Det er ikke kult å se, men er en del av sporten. Jeg håper at hodet hans er bra, sier Kjetil Jansrud til Nettavisen.

- Det så fryktelig ut, rett og slett. Hoppene her er veldig lange. Det ser ut som at han er bevistløs. Vi får bare håpe at han kommer fra dette uten varige mén, sa Kjetil André Aamodt på NRKs sending.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fraktet vekk på båre
Han ble dekket til mens førstehjelpspersonell behandlet ham. Speaker opplyste at han var ved bevissthet og hadde førlighet. Da hadde publikum sittet helt stille i flere minutter uvisse om Banks tilstand.

Bank ble fraktet bort i pulk for videre behandling, og rennet startet igjen etter ti minutters pause.

Siste nytt er at Bank klarer å bevege seg på egenhånd og at han er ved bevissthet.

Rundt klokken 13.30 lokal tid, blir det opplyst at det er gjennomført scanning, og at resultatet av undersøkelsen er relativt positive, forholdene tatt i betraktning.

Bank har pådratt seg kraftig hjernerystelse og sår i ansiktet. Scanningen viste at han ikke har pådratt seg noen brudd i ansiktet, noe man lenge fryktet var tilfellet.

Det medisisinske på sykehuset i Vail vil avgjøre i løpet av kort tid om Bank må bli liggende på sykehuset til obseravsjon over natten.

Bank skled over mållinjen bevisstløs, og han var lenge inne på resultatlistene.

Kan ødelegge for Jansrud
Etter at alle løperne hadde kjørt utforomgangen sin, lå Marcel Hirscher som nummer 31, over tre sekunder bak Kjetil Jansrud.

Dersom det resultatet hadde blitt stående, ville Hirscher ha startet som mannen etter Jansrud i slalåmomgangen, og han ville ha hatt mye dårligere forhold enn nordmannen.

Men etter at rennledelsen har sett reprisene av skrekkfallet, blir det bestemt at Bank blir diskvalifisert, fordi han passerte den siste porten på utsiden.

Dermed rykker Hirscher opp til en 30. plass, og starter først av alle i andreomgangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.