Slik forklarer hun VM-fallet

FALT: Maria Rydqvist gikk i bakken under VM-stafetten.

FALT: Maria Rydqvist gikk i bakken under VM-stafetten. Foto: Montasje (NRK / NTB scanpix)

- Vi hadde vunnet uansett, sier Norge.

26.02.15 15:07

FALUN / OSLO (Nettavisen): Norge gikk inn til en suveren seier på VM-stafetten torsdag, mens Sverige tok en andreplass på hjemmebane i Falun.

Svenskene hang lenge med i gullkampen, takket være en kanonetappe av Charlotte Kalla i klassisk, men på den tredje etappen røk håpet, da Maria Rydqvist falt og mistet mye terreng til Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Skoene hektet
Stina Nilsson gikk en god sisteetappe for hjemmehåpene og spurtslo Finland på vei inn mot mål og sikret med det sølvet.

Ifølge Aftonbladet forteller Rydqvist til SVT at hun klønet det litt til.

- Jeg ble litt for ivrig og skiskoene hektet seg i hverandre. Dermed falt jeg. Jeg er glad for at jeg ikke ble for stresset av det og kom tilbake i god rytme fort, forteller den svenske jenta til svensk TV.

Da Sverige vekslet inn til den siste etappen var det imidlertid 20 sekunder opp til Norge. Ved forrige veksling var det kun 1,6 sekunder.

Stina Nilsson hadde aldri noen sjanse på Marit Bjørgen.

- Jeg hadde fått klar beskjed om å oppføre meg bra ute i sporet og det klarte jeg. Jeg er kjempefornøyd med hele mesterskapet og de følelsene jeg har fått være med å framkalle, sier Stina Nilsson.

Sveriges landslagssjef tror fallet til Rydqvist kostet dyrt.

- Vi ga Norge kamp om gullet. Det holdt dessverre ikke. Det var synd for Maria at hun falt på isen. Hadde ikke det skjedd, vet vi ikke hvordan dette ville endt, sier landslagssjef Rikard Grip.

- Ingeting å si
De norske jentene var svært fornøyd med sin revansj. Under OL i Sotsji for ett år siden, var det Sverige som vant stafetten.

- Vi sa det allerede da vi gikk i mål i OL, at det her skulle vi ha revansj for, sier Therese Johaug til NRK etter løpet.

Den norske ledelsen tror Norge uansett hadde vunnet stafetten torsdag, selv om svenskene ikke hadde falt på etappe nummer tre.

- Alle løperne er i 100 prosent form. I dag klaffer alt. Det var synd at Maria falt, men det hadde ingenting å si for sluttresultatet, sier Norges langrennssjef Åge Skinstad til Expressen.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.