RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik lader Northug opp til VM

EGET LØP: Petter Northug velger å kjøre VM-oppladningen i høyden.
EGET LØP: Petter Northug velger å kjøre VM-oppladningen i høyden. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Kjører eget opplegg før Falun.

Mens Petter Northug velger høydeopphold i VM-forberedelsene, vil flere av de norske mannlige allroundløperne satse på trening i lavlandet.

De rene allroundløperne som Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen, har valgt en litt annen oppkjøring fram mot Falun-VM enn sine kvinnelige motstykker og sprinterne.

Etter NM drar de fleste av løperne på det norske langrennslandslaget på et felles høydeopphold i italienske Seiser Alm på rundt 1700-1800 meters høyde.

- Eldar og Martin har hatt suksess med lignende opplegg i lavlandet i 2011 og 2013. De har derfor valgt samme opplegget denne gangen. Det handler om en helhet og totalbelastningen i løpet av en sesong. Det spiller også inn en del familiære årsaker til at de ikke har valgt høydetrening, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Alle de tre er dessuten foreldre, og da passer det ekstra bra å trene i hjemlige omgivelser.

Northug enda høyere
Petter Northug skal heller ikke til Seiser Alm. Han har sitt eget opplegg og skal ifølge Løfshus trene enda høyere enn de andre. Han skal opp til Berninapasset på over 2000 meter.

- Petter har funnet dette stedet og kjører sitt eget opplegg. Han var der også i november, sier Løfshus.

Nå er det egentlig bare Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby som har fått klarsignal til Falun av de mannlige allroundløperne.

Norge har likevel sterke kandidater til VM i Eldar Rønning, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Pål Golberg og Sjur Røthe, men alle de må overbevise landslagsledelsen under NM i Røros kommende uke.

Spenning
Det knytter seg litt ekstra spenning rundt Tønseth, som ble operert for blindtarmsbetennelse før jul.

– Didrik har konkurrert igjen. Han er en av dem som må vise seg fram under NM, men han er helt klart en het kandidat, sier landslagssjefen.

I VM står 15 kilometer en fri teknikk, 30 km skiathlon (15 km klassisk og 15 km fri teknikk) og 50 km klassisk på programmet for allrounderne. Sprintdistansene er denne gangen klassisk individuelt og fri teknikk i lagkonkurransen.

Neste internasjonale konkurranse for løperne blir verdenscuprennene i Östersund 15. februar. Da står VM-distansen 15 km og 10 km fri teknikk på programmet ved siden av klassisk sprint lørdagen før. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere