RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Johaug finne VM-formen

Langrennsløper Therese Johaug på onsdagens pressekonferanse før årets NM på ski, som starter torsdag på Røros.
Langrennsløper Therese Johaug på onsdagens pressekonferanse før årets NM på ski, som starter torsdag på Røros. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Therese Johaug (26) har hatt konkurransefri siden kraftanstrengelsen Tour de Ski.

RØROS (NTB): I NM får hun ett renn til å teste VM- formen.

Det er godt over to uker siden Johaug nok en gang var raskest i monsterbakken i Val di Fiemme. Siden den gang har Dalsbygda-jenta vært i Italia, Oslo og hjemme i Dalsbygda for å restituere og samle overskudd.

- Etter Tour de Ski var jeg noen dager i Seiser Alm og koblet godt av. Deretter dro jeg hjem til Oslo hvor jeg trente veldig bra i én uke. Det var flere rolige skiturer, men lite hardt, sier Johaug til NTB.

De siste få dagene før hennes ene konkurranse i NM, 10 kilometer fri teknikk, har hun brukt hjemme i Dalsbygda, kun to mil unna NM-stadion i Røros.

- Jeg har gått litt i løypene her i Røros og føler jeg har overskudd. Da jeg så på verdenscupen fra Rybinsk i helga, kjente jeg at jeg gleder meg til få et startnummer på brystet igjen. Det blir veldig morsomt, spesielt siden det er hjemmebane.

Regjerende mester

Med flere tøffe motbakker, ligger torsdagens 10 kilometer an til å bli en tøff test for Johaug og co. Av sine landslagskolleger Heidi Weng og Marit Bjørgen utpekes hun som en favoritt.

- Denne løypa er perfekt for Therese, sa Weng på onsdagens pressekonferanse.

- Det er en utfordrende løype som stiller store krav. Det er en annerledes skiløype enn det vi er vant med, og en løype som kan skille mye, fortalte Johaug.

Hun går til start som regjerende mester på distansen. Under NM i Lillehammer for et knapt år siden distanserte hun både Weng og Bjørgen med over minuttet. Det var hennes femte NM-gull totalt. Torsdag kjemper hun om sitt sjette foran mange kjente fjes.

Johaug avfeier press

- Det beste med å gå på hjemmebane er at man har lokale folk rundt seg. Det er stort å få gå NM her, ikke minst på grunn av hjemmepublikum. Det blir veldig, veldig morsomt, sa Johaug.

26-åringen avfeier at det blir ekstra gullpress fordi hun kun får én sjanse i Røros' gater.

- Det viktigste er å få gode svar på at man er der man skal være. Om det skulle gå dårlig torsdag, er det ikke noen krise før VM i Falun.

I likhet med Johaug, prioriterer Bjørgen kun én konkurranse i NM. Begge drar til italienske Seiser Alm lørdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere