*Nettavisen* Sport.

Slik svarte Sundby på Hellners utspill

FRYKTER IKKE HELLNER: Martin Johnsrud Sundby ser ikke på Marcus Hellner på som en stor konkurrent om VM-medaljene på 15-kilometeren i Falun. (Heiko Junge / NTB/Scanpix)

- Han går ikke noe godt løp.

16.02.15 14:17

Svenskene fikk en ordentlig opptur i Östersund, under den siste verdenscuphelgen før VM i Falun.

Ikke nok med at Charlotte Kalla knuste de norske langrennsstjernene på kvinnesiden, men på herresiden gikk Marcus Hellner opp på pallen på 15 kilometeren, 18,9 sekunder bak vinneren Finn Hågen Krogh. Det var svenskens første pallplassering i verdenscupen denne sesongen.

- Bør frykte svenskene
Etter løpet sendte Hellner en hilsen til de norske løperne.

- Om de bør være redd oss? Ja, det synes jeg, sier Hellner ifølge Expressen.se.

- Jeg trives veldig godt med dette presset. Jeg har et mål jeg sikter mot og gleder meg mye. Jeg håper jo på å være sterk igjennom hele sesongen, og ikke bare i mesterskap, men det er litt slik det har blitt. Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg ikke går bedre utenfor mesterskap, forteller han.

- Ikke favoritt
Petter Northug tror Marcus Hellner blir farlig på 15 kilometeren under VM i Falun, men det tror imidlertid ikke verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby.

LES OGSÅ:- Lå våken om natten og tenkte: Hva f*** driver jeg med

Sundby har ikke vært helt i form den siste tiden, og gikk inn til en 14. plass søndag, men han tror ikke Hellner blir en stor konkurrent i Falun. Selv om svensken gikk drøye 20 sekunder raskere enn nordmannen under generalprøven i Östersund.

- Det er ikke så mye å si om det. Han er jo langt bak vinneren. Det er ikke noe godt løp han gjør. Han har ikke gått noe fort denne sesongen, så det var vel på tide, forteller Sundby til Expressen.

- Er han en av favorittene på denne distansen i Falun?

- Nei, det er han ikke. Det er første gang han står på pallen, så det er ganske mange som står foran ham i køen, forteller verdenscuplederen.

Her finner du programmet for ski-VM i Falun.

Utsetter VM-reisen
Mandag kom meldingen om at Sundby utsetter reisen til Falun, og vil først reise til Sverige på torsdag. Nordmannen skal etter planen VM-åpne med lørdagens 30 kilometer skiathlon.

- Det går litt trått for Martin for tiden. Det ble litt mye etter Tour de Ski, og han har ikke helt klart å finne seg selv etter det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Her finner du resultatliste fra 15-kilometeren i Östersund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag