RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SYV AV ÅTTE: Johannes Thingnes Bø trives godt i finske Kontiolahti.
SYV AV ÅTTE: Johannes Thingnes Bø trives godt i finske Kontiolahti. Foto: Kirill Kudryavtsev (AFP / NTB scanpix)

Spørsmålet ingen har svar på

Det nærmeste vi kommer er en «blondinevits».

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Lørdag gikk Johannes Thingnes Bø til topps og vant gull på VM-sprinten i finske Kontiolahti.

Det er ikke første gang 21-åringen vinner i de finske skoger.

Syv av åtte
På åtte starter i Kontiolahti, har Thingnes Bø vunnet syv av dem. Han vant tre junior-VM-gull der i 2012, han vant alle tre verdenscuprenn der i mars 2014 og nå plukket han med seg et VM-gull i første individuelle renn.

I tillegg fikk han også bronse på mixed stafett i VM fra torsdag.

Men hvorfor i alle dager er det slik at 21-åringen vinner nesten hver eneste gang han stiller til start på dette finske skiskytterstedet?

Akkurat det, er det ingen som har noe svar på. Nettavisen spurte unggutten om hvorfor han lykkes så godt der, uten å få noe konkret svar.

- Jeg vet ikke. Det har bare blitt min greie at det går bra her. Jeg får håpe det fortsetter de neste dagene, sier han til Nettavisen.

- Artig mekanisme
Før VM spurte Nettavisen også TV 2s ekspert Ole Kristian Stoltenberg om han kunne forklare litt nærmere hvorfor Thingnes Bø alltid var så god i Kontiolahti, men heller ikke han hadde noe godt svar på spørsmålet.

- Det er en god match mellom Johannes og Kontiolathi. Det er en artig mekanisme i skiskyting, dette. Enkelte steder går du bare bra, uten å helt vite hvorfor, forteller Stoltenberg til Nettavisen.

- Er det løypa som gjør det?

INGEN FORKLARING: TV 2-eskpert Ole Kristian Stoltenberg.

- Løypa i Finland har masse rytmeskift, en tøff inngang og det er en krevende løype. Det er bra for Johannes. Han er ung, med en enorm kapasitet. Jeg har også spurt ham tidligere om hvorfor løypa der passer ham så bra, men han vet ikke. Det er en løype som passer ham. Han trives i det tøffe terrenget. Han er god teknisk og har god kapasitet, sier han.

Storebror Tarjei Bø, som tok bronse under sprinten lørdag, ble også bedt om å forklare den gode matchen mellom lillebror og Kontiolahti.

- Blonde damer
26-åringen hadde bare én forklaring.

- Han har alltid likt blonde jenter, så han er i hvert fall i riktig land sånn sett, mener storebror Bø, uten å kunne gi en bedre forklaring.

Allerede søndag kan brødrene Bø stikke av med nye triumfer i Finland. På jaktstarten går Johannes ut 12,1 sekunder foran Nathan Smith.

Storebror følger 25,3 sekunder bak og har vist fortreffelig skyteform så langt i mesterskapet. Fortsetter det, kan han gi lillebror kamp om gullet.

Herretrener Egil Gjelland tar imidlertid ingenting på forskudd.

- Johannes har muligheter, Tarjei har muligheter, men det har også de som kommer bak. Med sånne forhold som vi har hatt her nede, så går det ikke an å spekulere i hvem som vinner søndag, sier Gjelland.

- Alt er mulig
Ole Einar Bjørndalen ble nummer 19 på sprinten lørdag og går ut 1,08 bak teten søndag. Veteranen føler likevel at formen er i anmarsj.

- Det går rett vei, jeg gleder meg til neste løp. Formen er ikke så langt unna, tror jeg, og alt er mulig, sier Bjørndalen til pressen.

- Det er litt langt bak, men alt er mulig, fortsetter han.

For Emil Hegle Svendsen ser det verre ut. Han ble nummer 36 på sprinten, svakest av de norske. Han starter 1,40 minutter bak teten.

Henrik L'Abbé-Lund starter 1,37 minutter bak Thingnes Bø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere