*Nettavisen* Sport.

Sundby: - Jeg er usikker på VM-formen

USIKKER: Martin Johnsrud Sundby fikk det ikke til å stemme under generalprøven til VM i Falun under helgens verdenscuprenn i Östersund. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Det sier verdenscuplederen kun seks dager før sin første distanse i VM.

16.02.15 13:39

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby går ikke inn i Falun-VM med den selvtilliten han skulle ønske han hadde.

Fram til avslutningen av Tour de Ski gikk han nærmest på autopilot mot utelukkende gode løp.

Etterpå er det gått betydelig tyngre. I NM på Røros brøt han skiathlondistansen, før han fulgte opp med en skapelig stafettetappe.

Etter svært rolige treningsdager til ham å være ble det 12.-plass på 15-kilometeren i fri teknikk i Östersund søndag.

3.-plass i åpningen ble til 6.-plass etter 11,8 kilometer.

For én gangs skyld er ikke kroppen hans stinn av trening.

På vei opp

- Jeg er på vei oppover igjen, og det ser jeg positivt på. Men jeg har litt dårlig tid siden det bare er seks dager igjen til den første distansen. Jeg går ikke inn i VM med den selvtilliten jeg hadde før jul. Det gjør jeg ikke. Likevel var det bedre i dag enn det har vært.

Sundbys første VM-distanse blir 30 kilometer skiathlon kommende lørdag.

- Jeg regner med å være i bra slag lørdag, og jeg skal garantert være med og hevde meg. Jeg er helt sikkert bedre på lørdag enn jeg var i dag.

Plan

- Hva gjør du nå?

- Det er ikke mye man får gjort på seks dager. Det blir nok en gjennomkjøring til før det braker løs. Jeg er mer spent nå enn tidligere i vinter. Tidligere i vinter har jeg vært fryktelig selvsikker på egen form og kapasitet. Jeg går inn i VM med mer usikkerhet enn jeg hadde håpet på.

- Det sies at det ikke nødvendigvis er så smart å være på topp helgen før VM starter?

- Det har ofte vist seg at det ikke lønner seg å være på topp den siste helgen, men det er aldri noen ulempe å gå fort på ski.

Sundby mente han gjorde en grov taktisk bommert søndag da han tok igjen franske Maurice Manificat. Franskmannen gikk inn til 2.-plass bak vinneren Finn-Hågen Krogh.

- Kroppen min var ganske bra i en god periode, men jeg fikk det på sisterunden. Jeg burde ha ligget i ryggen på Maurice Manificat. Det var en dårlig vurdering å forsøke å dra fra ham, mente Sundby. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag