Sundby fikk nedslående beskjed på telefon

FIKK NEI: Martin Johnsrud Sundby ville gå stafetten. Det sa landslagsledelsen nei til.

FIKK NEI: Martin Johnsrud Sundby ville gå stafetten. Det sa landslagsledelsen nei til. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Er selvsagt skuffet.

FALUN (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby er friskmeldt og reiser til Falun på fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Langrennsprofilen har ligget på sofaen for å bli frisk, og en revansjelysten Sundby ga derfor beskjed til landslagsledelsen at han ønsket å gå fredagens herrestafett for Norge.

Men Trond Nystad og Vidar Løfshus ga verdenscuplederen nei.

- Martin er som Finn-Hågen (Krogh) skuffet over at han ikke fikk gå. Det her er jobben deres og drømmen deres. Det er det her som motiverer dem til å trene dag ut og dag inn i flere år. De er selvsagt skuffet, men samtidig har de respekt for uttaket, sier Nystad til Nettavisen.

Torsdag ble det klart at Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Anders Gløersen og Petter Northug representerer Norge på stafetten i Falun.

Et sikkert valg, ifølge landslagstreneren.

- Noen vil sikkert kalle det et «safe» uttak, men vi har et folkekrav om at vi skal vinne gull og da må vi av og til velge noen sikre løsninger, forklarer Nystad.

Klikk på bildet for å forstørre.

SA NEI: Landslagssjef Trond Nystad. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi tenkte både på Martin og Finn-Hågen. Vi kunne sikkert ha satt opp to-tre lag som kunne ha vunnet gull her. Det er det som er litt vanskelig når man har et godt skilag, at man har folk på sofaen som sannsynligvis kunne vunnet stafetten. Men det er et valg jeg må ta. Da må jeg bruke sånn halvveis det vi vet og satse på de sikre kortene vi har, forteller Norges distansetrener.

LES OGSÅ: Norsk skilegende reagerer: - Det er syting

LES OGSÅ:Løfshus sendte skrekkbilde fra 1989

Martin Johnsrud Sundby kommer imidlertid til å få søndagens femmil. Til tross for en liten sykdomsperiode, tror Nystad at verdenscuplederen har det som skal til for å gå helt til topps.

- Martin er i god form. I elleve av tolv måneder har han vært i superform. Nå har han dessverre vært syk. Det tror jeg forhåpentligvis nå gjør at han er supertent og har fått spart på litt krefter. Jeg håper at han gjør det ekstremt bra, det har han fortjent. Det er ingenting som hadde gjort med mer glad enn at han hadde kommet hit og tatt gull på femmila, sier Nystad.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.