*Nettavisen* Sport.

Svendsen kan få sin revansj

SØLV: Emil Hegle Svendsen har ett sølv fra VM så langt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Går ankeretappen for Norge.

13.03.15 15:18

Norges skiskytterherrer har sjelden stilt et like sterkt lag som de gjør under lørdagens VM-stafett. Kvartetten vil gjøre alt for å vinne tilbake gullet som glapp under fjorårets OL.

Tre av dem har gjort det før. Både Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er gullgrossister fra stafetter i mesterskap. Og «ferskingen» Johannes Thingnes Bø har allerede vist mestertakter med gullet på sprinten i Kontiolahti.

Norge har rett og slett fire knallsterke kort lørdag. Og må finne seg i å være favoritt.

- Ja, det er vi. Men det er mange sterke stafettnasjoner her. Noen av dem har ikke toppløperne, men jevnt gode lag, og de gjør det veldig bra. Vi er velsignet med fire knallsterke løpere og skal kjempe om gullet, sier Thingnes Bø til NTB.

Broren Tarjei har også vært på hugget i VM etter en sykdomsplaget sesong. Han har sikret tre bronsemedaljer så langt, men klatrer helst to steg opp lørdag.

- Jeg tror dette er det sterkeste laget vi har hatt. For noen år siden vant vi lettere, men det er mest fordi flere nasjoner er blitt bedre. Vi har måttet heve oss for fortsatt å være favoritter, sier stryningen.

Ankermann Svendsen

Lørdagens lag er noe endret fra OL-stafetten i Sotsji. Bjørndalen går første etappe, Bø annen, Thingnes Bø tredje og Svendsen den siste.

Svendsen får altså fornyet tillit som ankermann. Det var han som rotet bort medaljesjansen da han pådro seg en strafferunde på siste skyting. Nå har han glemt den blemmen og går ut med gull i blikket.

- Vi har hatt et bra mesterskap, og alle guttene har hevet seg inn mot VM. Vi har tre stykker som har tatt medaljer, og Ole har vært veldig nær han også. Vi står på startstreken som favoritter, og det tilsier jo at vi skal kjempe om gullet, sier trønderen.

Lagkamerat Thingnes Bø debuterte i mesterskap på seniornivå under OL. Kanskje er han ekstra sugen på å hente gullet hjem til Norge.

- Det så bra ut så lenge i OL. Men det er det som er skiskyting, alt kan snu på én skyting. Plutselig satt vi der uten medalje. Norge har vunnet gull i alle mesterskap de siste årene, utenom i fjor. Nå er det på tide at vi vinner det tilbake, sier han.

Viktig for laget

For selv med en merittert gjeng, er det liten tvil om at et stafettgull er noe spesielt også for de norske løperne.

- Vi har hatt gode stafetter tidligere i sesongen som viser at vi har et sterkt lag som jobber knallbra sammen. Det hadde vært perfekt å krone sesongen med et stafettgull. Det hadde betydd mye for laget, sier Svendsen.

Aller mest merittert er Bjørndalen med sine sju stafettgull fra mesterskap. Han tror på en ny seier, men vet bedre enn noen hva som kreves.

- Alt må klaffe, og alle må gjøre optimale etapper. Da har vi sjanse til å klare gullet. Cirka fem lag har sjanse til å vinne. Vi er ett av dem, og vi håper at vi trekker det lengste strået, sier veteranen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.