RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk smører kan gjøre livet surt for norske VM-håp

KAN FÅ TRØBBEL: Therese Johaug og Marit Bjørgen er to av Norges største gullhåp under ski-VM i Falun, men de kan få trøbbel mot svenske superski.
KAN FÅ TRØBBEL: Therese Johaug og Marit Bjørgen er to av Norges største gullhåp under ski-VM i Falun, men de kan få trøbbel mot svenske superski. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Bløt snø kan gi svensk VM-jubel.

Lorentz Söderhielm nøt stor suksess som svensk skismører under Sotsji-OL sist vinter. Nå tror han at han har funnet «superslipen» som kan sikre medaljer også i Falun-VM.

Iallfall tror Söderhielm på suksess om forholdene spiller på lag med Sveriges løpere.

- Ny struktur
- Jeg er ganske sikker på at ingen annen nasjon kommer med bedre slipte ski enn Sverige, sier han.

Og utdyper:

- På kaldt føre merkes ingen forskjell. Men om det blir bløtt og varmt i sporet har jeg funnet en ny struktur for Falun som kan bli like framgangsrik som i Sotsji.

Gullsmører

I OL ble han etter hvert kjent som mannen bak svenskenes superski. Söderhielm har spesialisert seg på skisliping de siste drøye 20 årene.

- Det var minneverdige dager og utrolig morsomt at det gikk bra for de aktive. Det er min drivkraft å skape raske ski.

Så mye mer vil ikke svensken si. Både smurning og slip er hemmelig, og derfor jobber han også i et anonymt lokale i VM-området i Falun – atskilt fra resten av det svenske smøreteamet.

- Slipingen av rett struktur er like viktig som selve smurningen før et løp i fri teknikk. Og så gjelder det også å finne ski med riktig spenn, kan han avsløre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere