Svensk VM-yndling lever farlig før stafetten

GULT KORT: En advarsel fra søndagens lagsprint følger Stina Nilsson videre i VM. Med et nytt regelbrudd står hun i fare for å bli disket.

GULT KORT: En advarsel fra søndagens lagsprint følger Stina Nilsson videre i VM. Med et nytt regelbrudd står hun i fare for å bli disket. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)

Risikerer å bli disket ved nytt regelbrudd.

22.02.15 22:31

Mens Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla gikk inn til en klar VM-seier på sprintstafetten var det langt mer dramatikk bak dem i løypa.

Sverige og publikumsfavoritten Stina Nilsson gikk inn til sølv, men ikke helt uten kontroverser.

På den siste etappen var Nilsson nemlig utenfor løypemarkørene rett før oppløpet. 21-åringen ble i overkant ivrig da hun prøvde å ta seg forbi Tysklands Denise Herrmann.

- Stina fikk en skriftlig advarsel, og det innebærer gult kort. Det har hun med seg videre i mesterskapet og i verdenscupen etter VM, forteller Rikard Grip til SVT.

Etter lagsprinten bar det til et jurymøte for Nilsson og Sveriges landslagssjef Rikard Grip.

Nilsson fryktet at sølvmedaljene skulle ryke for henne og lagvenninnen Ida Ingemarsdotter, og hun klarte ikke å holde tårene tilbake.

Da ungjenta fikk beskjed om at hun slapp unna med en skriftlig advarsel, ble fortvilelsen isteden til gledestårer.

Nilsson må likevel være forsiktig i resten av VM. En advarsel til, for eksempel under stafetten senere i mesterskapet, vil i så fall føre til at hun blir disket.

Om Sveriges langrennssjef tar advarselen med i vurderingen foran torsdagens stafett er ennå uavklart.

Stina Nilssons innsats så langt i VM, der hun har vunnet sølv på begge sprintøvelsene, er uansett en god søknad om plass på lSveriges lag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.