Svenskene beskyldte Northug for løypejuks

REGELBRUDD: Petter Northug ble beskyldt for å ha brutt reglene i forbindelse med forberedelsene til et av årets VM-renn.

REGELBRUDD: Petter Northug ble beskyldt for å ha brutt reglene i forbindelse med forberedelsene til et av årets VM-renn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vidar Løfshus avkrefter at Petter Northug er involvert.

23.02.15 16:26

FALUN / OSLO (Nettavisen):NRK melder mandag at det norske langrennslandslaget i Falun har fått to advarsler fra FIS. Begge advarslene skal ha kommet fordi norske ledere eller løpere har brukt løypene i Falun utenom oppsatt tidspunkt.

Sportssjef Vidar Løfshus skal ha vært involvert i det ene av bruddene, mens svenske Expressen lenge hevdet at Petter Northug var med på det andre. Dette har Løfshus avkreftet til Trønder-Avisa, selv om landslagssjef Trond Nystad tidligere mandag sa de måtte ta opp saken med Northug.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Første gangen var det jeg og en smører som krysset løypa. Andre gang var det en annen smører som gjorde det samme. Så det er ikke snakk om veldig store forseelser, sier Løfshus til Trønder-Avisa.

- Lekte advokat
Da hadde han allerede bekreftet hendelsene til NRK.

- Vi har vært på juryrommet et par dager fordi vi gikk i løypa utenfor oppsatt tid, sier Løfshus til NRK.

Videre sier han at det ikke har blitt store problemer ut av regelbruddene.

- Jeg måtte leke advokat litt, så gikk det bra. De var snille med oss, sier Løfshus.

Northugs regelbrudd var fantasi
Svenske Expressen, som hevdet å vite at det var Petter Northug som hadde stått for regelbruddet den andre gangen, har snakket med de norske langrennssjefene.

Trond Nystad gikk langt i å bekrefte påstanden overfor den svenske avisen, og sa at de skulle ta opp regelbruddet med Northug.

- Vi får ta det opp med Petter, sa han til SportExpressen.

Nå har Skiforbundet snudd, og kommunikasjonssjeg Espen Graff har skrevet en mail til Expressen, hvor han forteller at det dreie seg om trenere og folk i støtteapparatet, og ikke Petter Northug.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.