RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene byr opp til kamp

MANNEN Å SLÅ: Petter Northug er mannen de svenske utøverne håper å slå under VM på hjemmebane.
MANNEN Å SLÅ: Petter Northug er mannen de svenske utøverne håper å slå under VM på hjemmebane. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Duellen mellom Sverige og Norge dyrkes til fingerspissene.

Når man leser svenske aviser og registrerer ulike utspill, er det liten tvil om at Sverige har utropt Norge til hovedfienden i sitt eget ski-VM på hjemmebane.

Slik sett er alt ved det gamle.

I opptakten til mesterskapet har det vært mye om Gunde Svan versus Petter Northug, og det har vært Petter Northug versus Calle Halfvarsson, og Petter Northug versus Marcus Hellner.

– Ja, vi sitter nok med en viss følelse av at det legges opp til Sverige mot Norge, men vi skal se opp mot russerne i hvert fall, og så tror jeg faktisk de finske herrene blir ganske bra også. Og så har vi Cologna, sier Løfshus til NTB.

Det er nok ikke fritt for at det finnes norske elementer som gir tilbake mot svenskene med samme mynt, men Løfshus vil ikke være med på at det er noe hatforhold mellom de to nasjonene. Når alt kommer til alt er det ikke utenkelig at det ligger en viss porsjon troskyldig skuespill i bånn.

– Jeg vil ikke kalle det noe hat. Jeg vil kalle det sunn naboskapskrangel. Det tror jeg er bra for interessen her i hvert fall. Det er meldt om 37.000 tilskuere og utsolgt på stadion lørdag, og det blir helt sikkert like mye folk rundt løypa. Jeg har ikke noe forhold til denne «krangelen». Når vi møtes er vi gode venner. Jeg har følelsen av at dette enkelte ganger er mer et spill for galleriet, sier Løfshus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere