*Nettavisen* Sport.

Takker Bjørgens mamma for støtten

OLYMPISK MESTER: Anna Haag slo igjennom med to sølvmedaljer under OL i Vancouver i 2010. Her smiler hun etter OL-gullet i stafett i Sotsji fire år senere. Foto: Maja Suslin (NTB Scanpix)

Svenske Anna Haag gikk på en smell etter gjennombruddet i OL i 2010.

Vancouver-OL ble et gjennombrudd for svenske Anna Haag, som den gang var 23 år gammel. Hun gikk inn til sølv bak Marit Bjørgen i skiathlonrennet og fulgte opp med sølv også på lagsprinten, sammen med Charlotte Kalla.

Plutselig hadde Sverige flere løpere som kunne ta opp kampen med Marit Bjørgen og de norske jentene.

Det har imidlertid bare blitt én verdenscupseier på Anna Haag (3. januar 2011 i Obersdorf) etter OL-suksessen.

Nå er hun 27 år og lurer fortsatt på om hun vil klare å ta det siste steget.

I en dokumentar om Sveriges skihelter, som sendes på Sveriges Television tirsdag kveld, forteller Anna Haag at OL-suksessen ble et sjokk for henne.

Hun gikk på en smell på grunn av den harde treningen etter OL.

- Jeg har lært meg av alle disse årene. Jeg har hele tiden hatt i bakhodet at Marit Bjørgen slo igjennom som ung, fikk noen tunge år og senere kom utrolig sterkt tilbake. Hvis hun kan, så kan kanskje jeg også, sier Haag ifølge Expressen i SVT-dokumentaren.

Haag forteller at moren til Marit Bjørgen har kommet med inspirerende og støttende ord - til Annas mor.

- Marits mamma sa til min mamma under VM i Oslo at «Anna må være tålmodig - det kommer». Det der har jeg tenkt mye på siden den gang. Jeg har aldri hatt denne tålmodigheten. Jeg håper det kommer med alderen, at jeg skal få mer tålmodighet og gi meg selv den tiden som jeg behøver, sier Haag.

Klikk på bildet for å forstørre.

JOBBER SEG TILBAKE: Anna Haag fra Sverige har en fjerdeplass som best i verdenscupen denne sesongen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.