*Nettavisen* Sport.

Tre av dem vil bli vraket

KJEMPER OM VM-PLASS: Tom Hilde, Daniel Andre Tande, Phillip Sjøen og Johann Andre Forfang kjemper om den siste plassen i Norges VM-tropp. Foto: NTB Scanpix

Det blir en knallhard kamp om den siste VM-plassen på hopplandslaget.

30.01.15 12:16

Fire av fem plasser på Norges VM-lag i hopp er klare, tre uker før VM i Falun starter. Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta og Anders Jacobsen blir alle å se i bakken hvor Espen Bredesen ble verdensmester i 1993.

Alexander Stöckl og resten av landslagsledelsen bestemmer seg for hvem som får den femte og siste VM-plassen først etter verdenscuprennene i Neustadt neste helg.

- Det er noen som er klare og da tenker jeg på Bardal og Fannemel. Hvis ikke noe spesielt skjer, er også Velta og Jacobsen klare, sier Alexander Stöckl til Nettavisen.

Det blir en knallhard kamp om den siste VM-plassen til Norge. Nettavisen vet at kampen står mellom Tom Hilde, Daniel Andre Tande, Phillip Sjøen og Johann Andre Forfang.

De to sistnevnte reiser søndag til junior-VM i Almaty i Kasakhsta, mens Tande og Hilde hopper verdenscup i Willingen allerede fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUNIOR-VM: Phillip Sjøen reier søndag til junior-VM i Almaty. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Jeg er i kanonform
De to juniorhopperne Sjøen og Forfang er begge klare på at en VM-plass i Falun er et stort mål for sesongen.

- Det er klart at sammen med hoppuka, er VM i Falun et av vinterens mål. Det hadde betydd veldig mye. VM er stort, spesielt når det er i Sverige også. Det hadde vært stort å få bli med, sier Sjøen til Nettavisen.

Unggutten fra Nesodden fikk starten av sesongen ødelagt på grunn av et stygt fall under verdenscupåpningen i Klingenthal i november. Forrige helg viste han imidlertid stor fremgang da han kom på 7. plass i et verdenscuprenn i Sapporo.

Denne uken har han også vist gode takter på trening i Holmenkollen. Søndag reiser han med selvtillit til junior-VM.

- Jeg er i kanonbra form før jeg reiser, så får vi se hva det holder til. Klarer man å vinne junior-VM, tror jeg man også har gode sjanser i senior-VM. Vinner man junior-VM, er man i form og da spiller det ikke så stor rolle hvilken arena eller cup man gjør det i. Man må bare klare å holde fokus på seg selv og egen hopping, forklarer Sjøen.

- Sjansene mine er gode
Også Johann Andre Forfang er offensiv før VM-uttaket.

- Sjansene mine er gode. Jeg har hoppet bra på mitt beste. I det siste har jeg ikke vært helt maks, slik som tidligere i vinter, men plutselig er formen der igjen. Nå har jeg fått trent litt hjemme, så får vi se hvordan nivået mitt er, sier Forfang til Nettavisen.

19-åringen legger imidlertid ikke skjul på at det vil bli en tøff kamp mot både Hilde og Sjøen.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORT: Johann Andre Forfang legger ikke skjul på at det hadde vært stort å få hoppe i Falun-VM. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Jeg vet at Tom er på vei opp, og han hopper bra på sine beste hopp. Phillip er alltid å regne med. Han fant ut av en del ting i Sapporo. Jeg ser at det er tøff motstand i begge to, sier Forfang.

- Det er stort med VM. Det ville betydd masse å få være med. Samtidig vet jeg at jeg har mange år igjen, men et VM vil selvfølgelig være en stor opptur, forteller Forfang.

Mest tro på Fannemel
Uansett hvem som får den siste VM-plassen, mener landslagstrener Stöckl at Norge stiller med et sterkt lag.

Østerrikeren mener Norge har sjansen til å nå målet om medalje i hver eneste konkurranse.

- Før sesongen sa vi at målet er å kjempe om medalje i hver konkurranse. Med den troppen vi har nå, føler jeg at vi har sjansen til det. Det viktigste for meg personlig er å ta medalje i lagkonkurransen.

I de individuelle konkurransene har Stöckl mest tro på Fannemel.

- Jeg føler at vi har minst én som er i stand til å medalje i individuell konkurranse, og det er Anders Fannemel. Vi vet ikke hvordan det står til med Anders Bardal. Han var i form før han brakk armen, så hvis han kommer tilbake, har vi to som forhåpentligvis kan ligge høyt oppe på listene. Det er også en mulighet for Anders Jacobsen og Rune Velta å heve seg frem mot VM. De har denne uken hatt treningsøkter i Holmenkollen som har vært bra, sier Stöckl.

Fredag er det klart for verdenscuphopping i tyske Willingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.